Γιατί η Ελλάδα επενδύει στoυς Κινέζους τουρίστες

Γιατί η Ελλάδα επενδύει στoυς Κινέζους τουρίστες

Νέα συνεργασία θα ξεκινήσει ο ΕΟΤ από το 2015 και με το Baidu, τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα, ενώ επίσης για δεύτερη χρονιά θα συνεχιστεί η σημαντική συνεργασία του Οργανισμού με το Sina Weibo, το αντίστοιχο κινεζικό Facebook και Twitter

Γιατί η Ελλάδα επενδύει στoυς Κινέζους τουρίστες
Η Ελλάδα, αλλά και όλη η Ευρώπη πλέον ποντάρει και -με το παραπάνω μάλιστα- στους Κινέζους τουρίστες, οι οποίοι, με βάση τις έρευνες, είναι αυτοί που θα κινήσουν τον παγκόσμιο τουρισμό τα επόμενα χρόνια.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το επιτελείο του ΕΟΤ βρέθηκε στην έκθεση τουρισμού CITM της Σαγκάη, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της στην Κίνα. Ανάμεσα στις συναντήσεις που είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς ήταν και αυτή με την C-Trip, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών κρατήσεων, με 140 εκατομμύρια εγγεγραμμένους πελάτες, με την οποία ο ΕΟΤ ξεκινά τη συνεργασία από το 2015. Νέα συνεργασία θα ξεκινήσει ο ΕΟΤ από το 2015 και με το Baidu, τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα, ενώ επίσης για δεύτερη χρονιά θα συνεχιστεί η σημαντική συνεργασία του Οργανισμού με το Sina Weibo, το αντίστοιχο κινεζικό Facebook και Twitter. Τα αποτελέσματα φυσικά μένουν να φανούν, ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του ΕΟΤ, κατά τις συναντήσεις με τους Κινεζικούς τουριστικούς πράκτορες, επιβεβαιώθηκε «η μεγάλη επιτυχία της πρώτης επ´ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σανγκάης-Αθήνας το 2014 και η πρόθεση τους, το 2015, να προχωρήσουν σε περισσότερες, καθώς και να ξεκινήσουν πτήσεις πρακτόρων (charter flights) προς Αθήνα και από το Πεκίνο».

Mε βάση τις διεθνείς έρευνες, η Κίνα το 2013 ήταν η πρώτη χώρα σε τουριστικές δαπάνες (128,6 δισ. δολάρια), από 7η το 2000, ενώ οι Κινέζοι τουρίστες υπολογίζεται ότι ξοδεύουν 1.086 δολάρια την ημέρα- χωρίς τη διαμονή. «Το μέλλον είναι αναδυόμενο και στον τουρισμό- η Κίνα αντιπροσωπεύει το 40% των Ασιατών διεθνών τουριστών κι επιπλέον, το 40% του προϋπολογισμού τους για ταξίδι το ξοδεύουν σε ψώνια. Η Ελλάδα δεν έχει πάρει αυτή την στιγμή μεγάλο μερίδιο της αγοράς», ανέφερε πρόσφατα ο κ. Ν. Φίλιππας, επικεφαλής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕ.Π.Ε.) σε σχετική εισήγησή του για τον τουρισμό της Κίνας.

Κλείσιμο
Σήμερα πάντως, στο πλαίσιο των διμερών επαφών Κίνας- Ελλάδας, η Δημοτική Επιτροπή Προώθησης του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της πόλης του Πεκίνου (Beijing Municipal Commission of Tourism Development), με την υποστήριξη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου ως θεσμικού διμερούς επιχειρηματικού φορέα, διοργανώνει συνέδριο στην Αθήνα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας, προκειμένου να προβάλλει το Πεκίνο ως τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό. Η κινεζική Επιτροπή έρχεται στη χώρα μας συνοδευόμενη από φορείς του τουρισμού και από μεγάλα τουριστικά κινεζικά πρακτορεία και Οργανισμούς: China Youth Travel Association, China Harmony Travel Service, Beijing Top View Holiday, China Commercial International Travel Service, Hualiu Culture κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης