Οι Κινέζοι τώρα ανοίγουν παρτίδες και με τον ελληνικό τουρισμό

Οι Κινέζοι τώρα ανοίγουν παρτίδες και με τον ελληνικό τουρισμό

Σειρά επαφών μεταξύ μεγάλων ιδιωτικών και κρατικών κινεζικών ταξιδιωτικών οργανισμών από τη μία πλευρά και Ελλήνων ομολόγων τους από την άλλη, ξεκινά αύριο, Παρασκευή, στην Αθήνα

Οι Κινέζοι τώρα ανοίγουν παρτίδες και με τον ελληνικό τουρισμό
Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα προσελκύει όλο και περισσότερους Κινέζους τουρίστες γεγονός που έγινε φέτος ευρύτερα αντιληπτό κατά τους καλοκαιριού μήνες ιδίως στην Κρήτη. Η ραγδαία άνοδος του τουρισμού φαίνεται πως έδωσε το έναυσμα σε ιδιώτες πράκτορες αλλά και σε κρατικούς φορείς της Κίνας να ενισχύσουν τη σχέση τους με την Ελλάδα και να ανοίξουν ακόμη περισσότερο την αγορά.
Κλείστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στο
www.aboutickets.com

Όπως αναφέρει το Capital, σειρά επαφών μεταξύ μεγάλων ιδιωτικών και κρατικών κινεζικών ταξιδιωτικών οργανισμών από τη μία πλευρά και Ελλήνων ομολόγων τους από την άλλη, ξεκινά αύριο, Παρασκευή, στην Αθήνα. Οι one to one συναντήσεις θα γίνουν στο πλαίσιο διήμερου forum που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της κινεζικής πλευράς και στοχεύει στην αμφίδρομη ροή τουριστών από και προς το Πεκίνο. «Είναι αυτονόητο ότι η ελληνική πλευρά έχει πολύ περισσότερα να κερδίσει με δεδομένα τα μεγέθη της Κίνας» σχολιάζει στέλεχος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου που συμμετέχει στις διεργασίες αυτές. 

Κλείσιμο
Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού εκτιμούν ότι οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν, δυνητικά, να βοηθήσουν στην διεύρυνση της ελληνικής τουριστικής περιόδου καθώς από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου είναι η περίοδος των εορτών της κινέζικης πρωτοχρονιάς ενώ αργίες που αποτελούν ευκαιρίες για ταξίδια στο εξωτερικό τηρούνται και την πρωτομαγιά, αλλά και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου οπότε και η εθνική εορτή της Κίνας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο διήμερο φόρουμ που θα διεξαχθεί επί αθηναϊκού εδάφους (σε κεντρικό ξενοδοχείο) έχει η Beijing Municipal Commission of Tourism Development, κορυφαίοι εκπρόσωποι της οποίας πραγματοποιούν αυτή την περίοδο ευρωπαϊκή περιοδεία. Στην αποστολή, που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι China Commercial International Travel Service, Hualiu Culture, Beijing Top View Holiday, China Youth Travel Association, China Harmony Travel Service και άλλα μεγάλα τουριστικά κινεζικά πρακτορεία και οργανισμοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης