Εβδομήντα τέσσερα ευρώ χαλάει την ημέρα κάθε τουρίστας στην Ελλάδα

Εβδομήντα τέσσερα ευρώ χαλάει την ημέρα κάθε τουρίστας στην Ελλάδα

Αυξημένα φέτος τα τουριστικά έσοδα ανά επισκέπτη για κάθε μέρα παραμονής του στη χώρα μας - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ

Εβδομήντα τέσσερα ευρώ χαλάει την ημέρα κάθε τουρίστας στην Ελλάδα
Δύο… μύθους επιχειρεί να καταρρίψει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Aνδρέας Ανδρεάδης, παραπέμποντας για τον σκοπό αυτό και στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Έτσι, σε αντίθεση με όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Ανδρεάδης επισημαίνει ότι η εφετινή εκτίμηση ως προς τα τουριστικά μας έσοδα ανά επισκέπτη ανά ημέρα παραμονής αντιστοιχούν στα 74 ευρώ, έχοντας σημειώσει αύξηση έναντι των 72 ευρώ του 2013 και συνολικά κατά την τελευταία πενταετία: Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το 2010 το αντίστοιχο νούμερο ήταν στα 69 ευρώ, για το 2011 στα 70 ευρώ και για το 2012 στα 71 ευρώ.

Αντίστοιχα, ο κ. Ανδρεάδης επιχειρεί να καταρρίψει έναν ακόμη μύθο, αυτή τη φορά για όσους υποστηρίζουν ότι το all inclusive είναι το σημαντικότερο τουριστικό μας προϊόν. H αλήθεια, κατά τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, είναι ότι το all inclusive παράγει μονοψήφιο ποσοστό των 13,5 δισ. ευρώ τουριστικών εσόδων.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΤτΕ, οι εισπράξεις αλλά και οι αφίξεις στο επτάμηνο του 2014 εξακολούθησαν την ανοδική τους πορεία. Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους σημείωσαν κατά την περίοδο του επταμήνου Ιανουαρίου- Ιουλίου 2014 άνοδο κατά 13,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2013, αντανακλώντας άνοδο κατά 20,8% των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών. Μόνο για το μήνα Ιούλιο εφέτος, οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 14,4% αντανακλώντας άνοδο κατά 29,4% των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών.

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Ελλάδα

Eν τω μεταξύ, η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει και με τα επίσημα νούμερα στις προτιμήσεις των Δυτικοευρωπαίων: Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα για τις τάσεις στις διακοπές των Βρετανών της Βρετανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ) στο δωδεκάμηνο, έως τον Ιούλιο του 2014, είναι λιγότεροι οι Βρετανοί που πήγαν διακοπές εφέτος σε σύγκριση με πέρυσι.

Εφέτος, το ποσοστό μειώθηκε στο 80% για τα δωδεκάμηνο, έναντι 83% που είχε διαμορφωθεί το αντίστοιχο νούμερο την περυσινή χρονιά. Την ίδια στιγμή για την Ελλάδα, οι αφίξεις Βρετανών στο πρώτο εξάμηνο του 2014 εμφανίζονται αυξημένες κατά 40%, επιβεβαιώνοντας μία ακόμη θετική επίδοση για τον ελληνικό τουρισμό.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με την ίδια έρευνα, υπήρξε και μικρή πτώση όσον αφορά τον αριθμό των διακοπών ανά άτομο στη Βρετανία στις 3 ημέρες εφέτος από 3,1 πέρυσι, ενώ και τα πακέτα διακοπών ήταν δημοφιλέστερα εφέτος στη Μ. Βρετανία, με ένα ποσοστό 51% των Βρετανών τουριστών να κλείνει κάποιο πακέτο το 2014, από 46% που ήταν το αντίστοιχο νούμερο πέρυσι.


Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης