ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Για «χοντρά πορτοφόλια» οι νύχτες στη Μύκονο

Για «χοντρά πορτοφόλια» οι νύχτες στη Μύκονο

Έρευνα της Trivago: Στα 322 ευρώ η μέση τιμή διανυκτέρευσης στο «νησί των ανέμων» - Οικονομικές διακοπές σε Φολέγανδρο, Σκιάθο και Σπέτσες

Για «χοντρά πορτοφόλια» οι νύχτες στη Μύκονο
Το φετινό καλοκαίρι τα έχει όλα! Tιμές στα ξενοδοχειακά καταλύματα που σκαρφαλώνουν στα ύψη, αλλά και κόστη που, που σε σχέση με τον Ιούλιο του 2013, έχουν πάρει την κατηφόρα.

Η μεγάλη ζήτηση για το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου το φετινό καλοκαίρι, έχει ως αποτέλεσμα οι ξενοδοχειακές τιμές να χτυπούν «κόκκινο». Το νησί βρίσκεται στην πρώτη θέση των προορισμών, με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των μέσων ξενοδοχειακών τιμών, το οποίο σκαρφαλώνει στο 61%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα την περσινή χρονιά.

Και μπορεί η μέση τιμή διανυκτέρευσης φέτος να αγγίζει τα 322 ευρώ, σε αντίθεση με τον Ιούνιο του 2013, που δεν ξεπέρασε τα 200 ευρώ, ωστόσο, είναι γεγονός πως αυτή την περίοδο στο νησί δεν πέφτει «καρφίτσα» και η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Κλείσιμο
Στα ίδια υψηλά επίπεδα κυμαίνονται και οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελούντα. Με 18% αύξηση σε σχέση με πέρυσι, η μέση τιμή διανυκτέρευσης διαμορφώνεται στα 307 ευρώ, έναντι των 261 ευρώ του Ιουλίου του 2013.

Η αυξητική τάση παρατηρείται όμως σε όλους τους προορισμούς της Κρήτης. Στον Άγιο Νικόλαο η αύξηση δεν ξεπερνάει το 5% με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 151 ευρώ. Μπορεί η ποσοστιαία αύξηση να είναι μεγαλύτερη στα Χανιά (16%), ωστόσο οι τιμές διανυκτέρευσης  στα ξενοδοχειακά καταλύματα του νομού διατηρούνται σε πιο χαμηλά επίπεδα και φέτος.

Το φετινό Ιούλιο, η μέση τιμή δεν ξεπερνάει τα 86 ευρώ. Στο Ρέθυμνο από την άλλη, η μέση τιμή διανυκτέρευσης αγγίζει τα 124 ευρώ αυξημένη κατά 8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2013.

Οι αυξημένες τιμές διατηρούνται και στο Ηράκλειο, όπου η ποσοστιαία αύξηση αγγίζει το 8%. Έτσι, για να διανυκτερεύσει κανείς στην περιοχή, θα χρειαστεί να δαπανήσει 91 ευρώ κατά μέσο όρο τη βραδιά, σε αντίθεση με πέρυσι, που το αντίστοιχο κόστος δεν ξεπερνούσε τα 84.

Αυξημένες όμως είναι οι ξενοδοχειακές τιμές και στους παρακάτω δημοφιλείς προορισμούς: στην Άνδρο η αύξηση υπολογίζεται στο 5%, στην Κέρκυρα στο 3% και στην Ύδρα στο 5%, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να διαμορφώνεται στα 100, 109 και 100 ευρώ, αντίστοιχα.

Ανοδική τάση παρουσιάζουν όμως και η Ίος (19%), η Κως (17%), η Λευκάδα (38%), όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης αγγίζει τα 109 ευρώ, η Νάξος (8%), η Παροικιά της Πάρου (10%) και η Ρόδος (15%), με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 116 ευρώ, έναντι των 101 τον Ιούλιο του 2013.

Μπορεί στους παραπάνω προορισμούς οι τιμές να σκαρφαλώνουν στα ύψη, όμως υπάρχουν και περιοχές της χώρας, όπου η μείωσή τους είναι μία ανάσα για όσους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το υψηλό κόστος.

Η μεγαλύτερη μείωση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον Ιούλιο 2013 παρατηρείται στη Φολέγανδρο, έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της νεολαίας, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται ανά διανυκτέρευση στα 97 ευρώ, έναντι 133 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο. Στο νησί το ποσοστό μείωσης αγγίζει το 27%.

Στη δεύτερη θέση των μειώσεων ακολουθεί ένας από τους αγαπημένους οικογενειακούς προορισμούς για διακοπές, οι Κουκουναριές της Σκιάθου. Με ποσοστιαία μείωση 24%, η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 108 ευρώ, έναντι 142 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο.

Στην τρίτη θέση ακολουθούν οι Σπέτσες, αγαπημένη επιλογή για μικρές αποδράσεις. Με τη μείωση των ξενοδοχειακών τιμών να αγγίζει  το 23%, η μέση τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση διαμορφώνεται στα 139 ευρώ, έναντι 181 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.

Μειωμένες όμως είναι οι τιμές στα καταλύματα και στην Κεφαλονιά, στην Αστυπάλαια, στην Ερμούπολη της Σύρου και στην Τήνο, με μείωση στο 15%, 14%, 13% και στο 4%, αντίστοιχα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης