«Έσπασε τα κοντέρ» η Aegean μεταφέροντας 1,1 εκατ. επιβάτες τον Ιούνιο

«Έσπασε τα κοντέρ» η Aegean μεταφέροντας 1,1 εκατ. επιβάτες τον Ιούνιο

Στο 21% η αύξηση της κίνησης από το εξωτερικό- Προστέθηκαν 17 νέοι προορισμοί από τις αρχές του έτους

«Έσπασε τα κοντέρ» η Aegean μεταφέροντας 1,1 εκατ. επιβάτες τον Ιούνιο
Με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ έκλεισε η αεροπορική κίνηση της Aegean-Olympic Air το πρώτο εξάμηνο του 2014 μεταφέροντας 600 χιλιάδες περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Ιούνιο η Aegean-Olympic Air μετέφερε με τον στόλο των 50 αεροσκαφών που διαθέτει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ογδόντα πέντε χιλιάδες επιβάτες, επίδοση που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 21% σε σχέση με το 2013.

Στην αύξηση της αεροπορικής κίνησης σημαντικό ρόλο έπαιξε η πολιτική των χαμηλότερων ναύλων που που υιοθέτησε η εταιρία, για πρώτη φορά την τελευταία 5ετία, κάτι που μεταφράστηκε σε ενίσχυση της κίνησης στα δρομολόγια εσωτερικού κατά 19% για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Παράλληλα, στους προορισμούς εξωτερικού η εταιρεία τον Ιούνιο, παρουσίασε αύξηση στη δραστηριοποίησή της από όλες τις ελληνικές βάσεις κατά 23%.

Κλείσιμο
Ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι η σταθερή ανάκαμψη της Αθήνας, η οποία τον Ιούνιο παρουσίασε αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού.

Η αύξηση της κίνησης είναι αποτέλεσμα κυρίως των νέων προορισμών όπως Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Μπέρμινχαμ, Αμβούργο, Μασσαλία, Νάντη, Κατάνια, Άμπου Ντάμπι, Βυρηττός, Αμμάν, Σμύρνη που εγκαινίασε η εταιρεία καθώς και της αύξησης της κίνησης σε παραδοσιακούς προορισμούς. Παράλληλα, τον Ιούνιο του 2014 οι βάσεις του Ηρακλείου, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου είχαν αύξηση κίνησης εξωτερικού 47%, 11 % και 39% αντίστοιχα.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN και της Olympic Air Δημήτρης Γερογιάννης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι  «Η ανάπτυξη του δικτύου με 17 νέους προορισμούς, αλλά και οι συχνότητες και βελτιωμένες συνδέσεις εσωτερικού αρχίζουν πλέον να λειτουργούν θετικά και ιδιαίτερα για την βάση (hub) της εταιρείας στην Αθήνα. Αντίστοιχα, επιτυχημένη είναι και η στρατηγική ανάπτυξης από τις άλλες 7 ελληνικές βάσεις».

Τέλος, σημειώνεται ότι για ολόκληρο το έτος  η εταιρία αναμένεται να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία και θα διαθέσει συνολικά για το 2014,περισσότερες από  13.000.000 αεροπορικές θέσεις στις πτήσεις της προς 87 προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες και 33 προορισμούς εσωτερικού από 8 ελληνικές βάσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης