Top 10: Τα καλύτερα spa στα χιόνια

Top 10: Τα καλύτερα spa στα χιόνια

Δείτε φωτογραφίες

Top 10: Τα καλύτερα spa στα χιόνια
Δεινοί σκιέρ ή απλοί λάτρεις του χιονιού μετατρέπουν σε χειμερινά καταφύγιά τους ορεινά spa που τους προσφέρουν πολυτελείς στιγμές χαλάρωσης μετά τα σλάλομ στις πίστες. Δείτε τα καλύτερα spa στα χιόνια, εκεί όπου οι θεραπείες και οι βουτιές στη θερμαινόμενη πισίνα περιλαμβάνουν απαραίτητα και θέα σε χιονοσκέπαστες πλαγιές.
 
 
Val Di Luce Spa Resort, Tοσκάνη

Ορεινό spa resort σε ειδυλλιακή τοποθεσία με τεράστιο χαμάμ, θερμαινόμενη πισίνα με jets για μασάζ κάτω από το νερό, δεύτερη πισίνα με πιο ζεστό νερό και θαλάσσια άλατα, υπαίθριο υδρομασάζ, ατμόλουτρο ντυμένο με λευκό μάρμαρο, αλπική σάουνα, γυμναστήριο και δωμάτια θεραπειών. Highlight η θερμαινόμενη πισίνα που βρίσκεται κάτω από μια εντυπωσιακή, γυάλινη πυραμίδα. Φανταστείτε κάτι σαν την πυραμίδα του Λούβρου μόνο που αυτή τη φορά έχετε θέα στα βουνά και τα αστέρια (via Val di Luce, Abetone, tηλ.: 0039 0573 60961, www.valdilucesparesort.it).

Κλείσιμο








Le Chabichou, Courchevel, Γαλλία
Το παραδοσιακό σαλέ στην καρδιά της Courchevel 1850 έχει πιστούς θαμώνες που επιστρέφουν κάθε χειμώνα για τη ρουστίκ ατμόσφαιρα, το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο, την κοντινή απόσταση στις πίστες της περιοχής Les Trois Vallées αλλά και για το spa που ανακαινίστηκε πρόσφατα. Διαθέτει εντυπωσιακή πισίνα και χώρους χαλάρωσης αλλά το highlight του spa είναι το μπάνιο γεμάτο άλατα Epsom (άλατα θειικού μαγνησίου) που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μέσα σε λίγα λεπτά (Rue des Chenus, Courchevel 1850, τηλ.: 00334 79 080055, www.chabichou-courchevel.com).











Bagni di Bormio Spa Resort, Βόρμιο, Ιταλία

Ένας ολόκληρος κόσμος στα χιόνια με δύο ξενοδοχεία και δύο κέντρα ευεξίας. Από τα λουτρά του, που μετρούν πάνω από 2.000 χρόνια ιστορίας, πέρασαν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο βασιλιάς της Ιταλίας Βίκτωρ Εμμανουήλ Β' αλλά και όλη η αυτοκρατορική αυλή της Αυστρίας. Στη διάθεσή μας αμέτρητες πηγές, καταρράκτες, ιαματικά λουτρά, ατμόλουτρα αλλά και τη μοναδική φυσική σπηλιά με ιαματικά νερά στον κόσμο, με θερμοκρασία που φτάνει όσο προχωράμε στο εσωτερικό της τους 48 βαθμούς Κελσίου (Via Bagni Nuovi 7, Valdidentro, τηλ.: 0039 0342910131, www.bagnidibormio.it).













Backstage Hotel Vernissage, Zermatt, Ελβετία
Το spa βασίζεται στην φιλοσοφία της γέννησης του κόσμου και τις επτά ημέρες της δημιουργίας. Θάλαμοι με κρυφούς φωτισμούς, εξωτικά αρώματα από όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη, ήχοι από το βυθό, πηγές που αναβλύζουν γάργαρα νερά, κεριά που καίνε και μοσχοβολούν λεβάντα, τοίχοι που με τον κατάλληλο φωτισμό μετατρέπονται σε τοιχογραφίες του κήπου της Εδέμ. Σε αυτό το spa αν η ψυχή σας δεν απαλλαχτεί από τα αστικά άγχη της πόλης, το μυαλό σίγουρα θα έχει απομνημονεύσει μια μυσταγωγική τελετή ευεξίας (Hofmattstrasse 4, Zermatt, τηλ.: 0041 279666970, www.backstagehotel.ch).









L'Apogee, Courchevel, Γαλλία
Άνοιξε τις αστραφτερές πόρτες του μόλις στα μέσα Δεκεμβρίου του 2013 και συνδυάζει υψηλή γαστρονομία, σουίτες, penthouse και spa με την υπογραφή της Sisley. Στο spa θα βρείτε πέντε δωμάτια θεραπειών, ειδική σουίτα για ζευγάρια, κέντρο ομορφιάς, εσωτερική πισίνα στρωμένη με μωσαϊκό και γυμναστήριο. Εννοείται πως σάς περιμένουν άψογα εκπαιδευμένοι θεραπευτές, γυμναστές και φυσικοθεραπευτές (Jardin Alpin, Courchevel, τηλ.: 0033 4 790401 04, www.lapogeecourchevel.com).











Chalet Royalp Hôtel & Spa, Ελβετία
Ένα από τα πιο πρόσφατα μέλη της αστραφτερής αλυσίδας των Leading Hotels of the World, το resort βρίσκεται στις ελβετικές Άλπεις και έχει να υπερηφανεύεται πως το spa του κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου πολυτελούς spa στην Ευρώπη για το 2013. Θα βρείτε πολλές θεραπείες, ανάμεσα στις οποίες και για παιδιά 6-12 ετών (Domaine de Rochegrise, Villars sur Ollon, τηλ.: 0041 24 4959090, www.royalp.ch).













Monte Baia Uludag, Προύσσα, Τουρκία
Η ελίτ της Κωνσταντινούπολης αλλά και του Ντουμπάι, του Κουβέιτ, της Σαουδικής Αραβίας και της Ινδίας συρρέουν στο όρος Uludag, περίπου 35 χιλιόμετρα από την Προύσσα, στη βορειοδυτική Τουρκία, για σκι και χαλάρωση. Άλλωστε, οι περισσότερες μπαλινέζικες και ταϊλανδέζικες θεραπείες του spa του Monte Baia είναι αφιερωμένες στη χαλάρωση και την αναζωογόνηση. Εκτός από εσωτερική πισίνα, σάουνα και τζακούζι, θα βρείτε και τουρκικά χαμάμ (Oteller Bölgesi Uludag, Bursa, τηλ.: 0090 224 2852383, www.baiahotels.com).





   









Green Leaf Spa & Onsen, Ιαπωνία
Μικρό αλλά εντυπωσιακό spa στον πιο hot ορεινό προορισμό της Ιαπωνίας: το Νισέκο στο νησί Χοκάιντο είναι η ιαπωνική απάντηση στο Άσπεν και τις ελβετικές Άλπεις. Μοδάτοι γιαπωνέζοι αφήνουν το Τόκιο για να κάνουν σκι στο Νισέκο, όπου βρίσκουν το καλύτερο χιόνι σε όλη την Ασία. Ο χώρος του spa φέρει την υπογραφή δύο γυναικών: της Πορτογαλίδας interior designer, Alexandra Champalimaud, και της Γιαπωνέζας γραφίστριας Emi Shiratori, η οποία σχεδίασε τις τοιχογραφίες. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε το πρωτόκολλο αφού υπάρχουν διαφορετικά τμήματα για άντρες και γυναίκες (ADD Higashiyama-onsen, Νισέκο, Χοκάιντο, τηλ.: 0081 136 44 3311, www.thegreenleafhotel.com).









Spa Montage, ΗΠΑ
Το τεράστιο spa αποτελεί καταφύγιο στην πλαγιά της Montage Deer Valley και περιλαμβάνει γυμναστήριο, πισίνα, πελώριες σάουνες και ατμόλουτρα μεταξύ άλλων.Τ α μεγάλα παράθυρα καδράρουν τα σκεπασμένα με χιόνια πεύκα ενώ το μωσαϊκό που ντύνει την πισίνα είναι εμπνευσμένο από το περίφημο Hearst Castle στην Καλιφόρνια. Στις εγκαταστάσεις του wannabe stars του κινηματογράφου χαλαρώνουν πριν περπατήσουν στο κόκκινο χαλί στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη (9100 Marsac Avenue, Parc City, Γιούτα, τηλ.: 001 435 604 1300, www.spamontage.com/deervalley).




 







Altapura, Val Thorens, Γαλλία

Θα μπορούσε να κατέχει τον τίτλο του βασιλιά των ορεινών spa resorts αφού είναι το ψηλότερο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Ευρώπη σε υψόμετρο 2.300 μέτρων. Après-ski πολυτέλεια με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σκανδιναβικού design εσωτερικό σε γήινες αποχρώσεις και ξύλα ντυμένα με οικολογικές γούνες και υπέροχη θέα στους πάγους των Les Trois Vallées και τις χιονοσκέπαστες κορυφές. Όαση χαλάρωσης το spa με θεραπείες βασισμένες σε σκανδιναβικές παραδόσεις, χώρο χαλάρωσης που μοιάζει με ιγκλού και εσωτερική αλλά και εξωτερική πισίνα (Rue du Soleil, 73440 Val Thorens, τηλ.: 0033 4 8036 8036, en.altapura.fr).








Πηγή: www.arttravel.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης