Οι εννέα πιο ξακουστές παραλίες της Ελλάδας

Οι εννέα πιο ξακουστές παραλίες της Ελλάδας

Ελλάδα, καλοκαίρι και παραλίες, αποτελούν το τρίπτυχο των ιδανικών διακοπών.  Από το ένα άκρο της ως το άλλο, η Ελλάδα φημίζεται για μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου!

Στο 4,8% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Οι εννέα πιο ξακουστές παραλίες της Ελλάδας
Μοναδικό πρόβλημα: η χώρα μας έχει τόσες πολλές και τόσο όμορφες παραλίες, που είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξει κανείς τις καλύτερες, καταλήγοντας σε μια λίστα κοινώς.  Για αρχή λοιπόν, ας κάνουμε μια «βουτιά» σε ορισμένες απ τις πιο ξακουστές παραλίες της Ελλάδας

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας, τοπία εξαίρετου φυσικού κάλλους, με πρωταγωνιστή τα πεντακάθαρα νερά σ' όλες τις πιθανές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, τα οποία συμπληρώνουν απέραντες αμμουδιές, απόκρημνοι βράχοι και πανέμορφα βότσαλα.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

H πιο γνωστή παραλία  της Ζακύνθου, για κάποιους ίσως και η πιο γνωστή ελληνική παραλία! Ένα ιδιαίτερο δημιούργημα της φύσης και ενός ναυτικού ατυχήματος που συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Το 1982, το πλοίο «Παναγιώτης» , λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας, πέφτοντας εντέλει στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.
Κλείσιμο

Σήμερα, το ναυάγιο βρίσκεται  στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας με αμμοχάλικο και καταγάλανα νερά, την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης.



Μύρτος, Κεφαλονιά

Μια εξίσου διάσημη παραλία των Ιονίων νήσων, ο Μύρτος της Κεφαλονιάς (στο δρόμο για την Άσσο), δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα! Η ομορφιά της έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα στενά όρια της Ελλάδας, γεγονός στο οποίο συνέβαλλε καταλυτικά η εμφάνισή της στην ταινία του 2001 «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι».

Το γύρω τοπίο συνηγορεί στη φήμη του ως μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, καθώς το βαθύ πράσινο της περιοχής αγκαλιάζει επιβλητικά την παραλία.

Πρόκειται για μια παραλία  πλήρως οργανωμένη με καθορισμένο αριθμό από αραιά τοποθετημένες ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη, αποδυτήρια, σταθμό Α' Βοηθειών κ.ά., βραβευμένη και φέτος με «Γαλάζια Σημαία».



Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι & Κάθισμα, Λευκάδα

Οι τρεις αυτές παραλίες της Λευκάδας είναι εξαιρετικά φημισμένες και όχι άδικα!  Οι φωτογραφίες άλλωστε μπορούν να πείσουν τον καθένα!  Τα τιρκουάζ νερά τους, η κατάλευκη χοντρή άμμος και οι εντυπωσιακοί γκρεμοί, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Πρόκειται για βαθιές και πεντακάθαρες θάλασσες, το Πόρτο Κατσίκι και το Κάθισμα μάλιστα έχουν «Γαλάζια Σημαία» και φέτος!  Λόγω της τοποθεσίας τους στα δυτικά του νησιού, στις παραλίες αυτές μπορείτε να απολαύσετε επίσης μοναδικά ηλιοβασιλέματα.

Στις δύο από αυτές, στους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι, η πρόσβαση γίνεται κατεβαίνοντας αρκετά σκαλοπάτια.





Μπάλος & Ελαφονήσι, Κρήτη

Δύο εκπληκτικές παραλίες της Κρήτης, η μία στα βορειοδυτικά και  η άλλη στα νοτιοδυτικά, εντυπωσιάζουν  με τα νερά και το τοπίο τους. Η πρώτη είναι ο Μπάλος, στη βόρεια άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας. Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από την Κίσσαμο ή με αυτοκίνητο από χωματόδρομο. Στο τέλος του θα χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητο σας και κάνετε λίγη πεζοπορία. Το θέαμα, που θα αντικρίσετε όμως φθάνοντας θα σας κάνει να ξεχάσετε τα πάντα! Ζεστή και ρηχή θάλασσα με πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμο που θυμίζει παραλία εξωτικού νησιού της Καραϊβικής.

Το Ελαφονήσι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Χανίων, μετά την Παναγία τη Χρυσοσκαλίτισσα. Περπατώντας περίπου 100 μέτρα μέσα στη ρηχή θάλασσα, φτάνετε στο πανέμορφο Ελαφονήσι και τις εκπληκτικές παραλίες του με τη ροζ άμμο και τα διάφανα νερά. Ανάμεσα στην άμμο θα δείτε να ξεπροβάλλουν κρίνα.




Σίμος, Ελαφόνησος

Στη νότια πλευρά του νησιού, απέναντι από τα Κήθυρα, βρίσκεται η διεθνώς  φημισμένη παραλία του Σίμου.  Η παραλία χωρίζεται σε δύο όρμους, τον όρμο του Σαρακήνικου και τον όρμο του Φράγκου. Η ατέλειωτη παραλία του Σίμου εκτείνεται σε χιλιόμετρα αμμουδιάς με ψιλή χρυσή άμμο και αμμόλοφους στο εσωτερικό της. Στο βάθος, στην αρχή των αμμόλοφων ξεκινά το δάσος με τα θαλασσόκεδρα, το οποίο και απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση, ενώνοντας τις δύο παραλίες.



Πορί (Κουφονήσια)

Το Πορί, η πιο «απομακρυσμένη» παραλία του πάνω Κουφονησίου, μόλις στα 4 χλμ. από τη Χώρα – βρίσκεται άλλωστε στο μικρότερο νησάκι των Κυκλάδων, έχει έκταση μόλις 3,5 τ.χλμ., αποτελεί μια πραγματική «αποκάλυψη» στη θέα της! Μια μεγάλη αμμουδιά με εντυπωσιακά τιρκουάζ νερά που θυμίζουν πισίνα..   Για τους περισσότερους  μια από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων.


 

O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης