«Αλαλούμ» στο αεροδρόμιο Ρόδου

«Αλαλούμ» στο αεροδρόμιο Ρόδου

Εικόνες... τριτοκοσμικής χώρας στο αεροδρόμιο «Διαγόρας Ρόδου»

«Αλαλούμ» στο αεροδρόμιο Ρόδου
Και ενώ η Ελλάδα περιμένει το φετινό καλοκαίρι, για να σταθεί λίγο στα πόδια της, μιας και ο τουρισμός είναι αυτός που της έχει απομείνει, εικόνες ντροπής κάνουν το γύρο του κόσμου για το νησί της Ρόδου.

Τα νεύρα επιβατών, τουριστών, πρακτόρων και επιχειρηματιών βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί, την περασμένη Κυριακή, στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου, με αφορμή την άφιξη 20.000 επιβατών μέσα σε μια μέρα, με περισσότερα από 150 αεροσκάφη τσάρτερ.
 
Η Ρόδος εξευτελίστηκε και μάλιστα διεθνώς... Τι ακριβώς συνέβη;
 
Κλείσιμο
Oι ιμάντες και ο κλιματισμός δεν λειτουργούσαν, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να στριμώχνονται σαν σαρδέλες, αφού η αναμονή για την παραλαβή των αποσκευών ξεκινούσε από τη μία ώρα και έφτανε σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στις 2,5 ώρες.
 
Έξω δε από το αεροδρόμιο της Ρόδου, η κατάσταση ήταν πραγματικά δραματική. Διπλοπαρκαρισμένα τουριστικά λεωφορεία, δρόμοι και έξοδοι κλειστοί, ΙΧ αυτοκίνητα σταθμευμένα σε όλα τα σημεία και γενικά μια κατάσταση, η οποία δίνει την εντύπωση τριτοκοσμικής χώρας στα διεθνή ΜΜΕ.
 
Η προχθεσινή κατάσταση, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας Ρόδου», ήταν σκέτη ταλαιπωρία για χιλιάδες ανθρώπους, που διάλεξαν το νησί, για να περάσουν τις διακοπές τους.

Όπως ήταν βέβαια  φυσικό, τα φαινόμενα αυτά προκάλεσαν έντονη δυσφορία στους τουρίστες, που για πρώτη φορά επισκέπτονται τη Ρόδο.

Αντίστοιχα ήταν τα συναισθήματα όμως και για τους Έλληνες επιβάτες που ταξίδευαν προς ή από τη Ρόδο, ενώ έντονη ήταν και η αγανάκτηση των επαγγελματιών, που καθηλώθηκαν μέσα σε αυτό το χάος για πολλές ώρες.

Το χειρότερο δε, είναι ότι η ίδια ακριβώς κατάσταση έχει παρατηρηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν, αλλά αυτές οι δυσλειτουργίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί ακόμη, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην εικόνα του νησιού και της χώρας μας, τα οποία έχουν αρνητικά αποτελέσματα στον τουρισμό μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης