«Ορδές» τουριστών περιμένει το φετινό καλοκαίρι η Τουρκία

«Ορδές» τουριστών περιμένει το φετινό καλοκαίρι η Τουρκία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB), Μπασαράν Ουλουσόι, οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 25% συγκριτικά με τον περασμένο χρόνο, ενώ αρκετά ξενοδοχεία είναι ήδη πλήρη για τους καλοκαιρινούς μήνες

«Ορδές» τουριστών περιμένει το φετινό καλοκαίρι η Τουρκία
Ανησυχία μήπως δεν καταφέρουν να ικανοποιήσουν όλους τους τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες, εκφράζουν οι Τούρκοι ξενοδόχοι, λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB), Μπασαράν Ουλουσόι, οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 25% συγκριτικά με τον περασμένο χρόνο, ενώ αρκετά ξενοδοχεία είναι ήδη πλήρη για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως δήλωσε ο Ουλουσόι, πολλά ξενοδοχεία έχουν πληρότητα κατά τις περιόδους 15 Ιουνίου-7 Ιουλίου και 15 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου, κυρίως σε περιοχές όπως το Μποντρούμ, το Κουσάντασι, το Κεμέρ, το Σίντε.

Κλείσιμο
Σύμφωνα, μάλιστα, με την τουρκική Zaman, θα είναι δύσκολο για τους επισκέπτες να καταφέρουν να βρουν καταλύματα την περίοδο του Ραμαζανιού, καθώς τα ξενοδοχεία που προσφέρουν πακέτα με ειδικές δραστηριότητες για τους επισκέπτες τους κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής εορτής, είναι σχεδόν πλήρη.

Ο Ουλουσόι τόνισε πως οι ταξιδιώτες μπορούν να επωφεληθούν από προσφορές τραπεζών, οι οποίες συνεργάζονται με ταξιδιωτικά γραφεία, διευκολύνοντάς τους, εφόσον πληρώσουν με πιστωτικές κάρτες.

«Η έγκαιρη κράτηση σημαίνει ότι ο κόσμος μπορεί να ακυρώσει την κράτηση, επομένως κάτι τέτοιο δίνει ελευθερία στους ταξιδιώτες να επιλέξουν τον τόπο διακοπών τους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Ο Κεμάλ Καχία, ο οποίος είναι υπεύθυνος μάρκετινγκ στα ξενοδοχεία Kahya Hotels, δήλωσε στη Zaman ότι έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση, περίπου 15%, στις κρατήσεις σε σχέση με το περασμένο έτος.

Από την άλλη, ο μάνατζερ του Şah Inn Paradise, Γιουσούφ Γιουτσέλ, εξήγησε πως η αύξηση στις κρατήσεις οφείλεται στο γεγονός ότι οι τουρίστες διαπίστωσαν πως βρίσκουν ευκολότερα και φθηνότερα καταλύματα, αν τα κλείσουν πολύ νωρίς.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βλέποντας τις κρατήσεις του Απριλίου του 2012, βλέπουμε ότι οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 20% φέτος. Επιπλέον, μειώσαμε τις τιμές μας για όσους κλείσουν από νωρίς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης