Στο Τοπ 5 των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών η Μεγάλη Βρετανία

Στο Τοπ 5 των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών η Μεγάλη Βρετανία

Σύμφωνα με τη έκθεση του  Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Στο Τοπ 5 των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών η Μεγάλη Βρετανία
Ο πέμπτος κορυφαίος προορισμός του κόσμου έγινε η Μ. Βρετανία  σύμφωνα με την τελευταία έκθεση  του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) περνώντας ακόμη και τις ΗΠΑ 

Σύμφωνα με τη μελέτη του WEF, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέβηκε δύο θέσεις, αλλά εξακολουθεί να κατατάσσεται πίσω από την Ελβετία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ισπανία, στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού.
Κλείσιμο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 αλλά και οι εορτασμοί του Ιωβηλαίου βοήθησαν  στην προώθηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε όλο τον κόσμο  με αποτέλεσμα  να  γίνει μια από τις  πιο επιθυμητές  χώρες για τους τουρίστες 

Σε αντίθετη κατεύθυνση βρίσκεται η , η Γαλλία που έπεσε από την τρίτη θέση στην έβδομη και η Σουηδία έπεσε από την πέμπτη στην ένατη θέση.

Οι ΗΠΑ διατήρησαν  την έκτη θέση, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο κατάφερε να τΙς ξεπεράσει περνώντας από  την έβδομη θέση στην πέμπτη.

Ωστόσο, δεν είναι καλά όλα τα νέα για την Γηραιά Αλβιώνα αφού βρίσκεται στην 138η θέση για την ανταγωνιστικότητα των τιμών, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι έχει το δεύτερο υψηλότερο φορολογικό συντελεστή επί των εισιτηρίων αεροδρομίου.

Η Ελβετία από την άλλη είναι  στην κορυφή της λίστας των 10 πιο ανταγωνιστικών  τουριστικών περιοχών, χάρη στην εξαιρετική υποδομή των μεταφορών της, των υπερπολυτελών ξενοδοχείων της  και των πλούσιων προς εκμετάλλευση φυσικών πόρων της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης