Samoa airlines: Χρεώνει τους επιβάτες ανάλογα με τα κιλά τους

Samoa airlines: Χρεώνει τους επιβάτες ανάλογα με τα κιλά τους

Η ιδέα αυτή δεν είναι ιδιαίτερα αποδεκτή από αρκετούς, οι οποίοι νιώθουν ότι αντιμετωπίζονται ως φορτίο

Samoa airlines: Χρεώνει τους επιβάτες ανάλογα με τα κιλά τους
Λευκές αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά, εξωτικές γυναίκες, πλούσια βλάστηση…αυτές οι φωτογραφίες διαδέχονται η μία την άλλη στην επίσημη ιστοσελίδα της αεροπορικής γραμμής Samoa Air, με ένα μικρό πλαίσιο να τραβά το βλέμμα του επισκέπτη.

«Πρώτη παγκόσμια: πλήρωσε ανάλογα με το βάρος σου! Εμείς στη Samoa Air διατηρούμε τις τιμές σωστές, χρεώνοντας τους επιβάτες μας ανάλογα με το βάρος τους. Εσύ είσαι ο υπεύθυνος της χρέωσης, εσύ αποφασίζεις πόσο θα πληρώσεις το εισιτήριό σου. Όχι πια εξωπραγματικά κόστη για υπέρβαρες αποσκευές. Το βάρος σου μαζί με τον αριθμό αποσκευών σου θα ρυθμίσει αυτό που θα πληρώσεις. Απλό», γράφει το κείμενο και τονίζει πως «ο ουρανός είναι το όριο».

Την επαναστατική αυτή κίνηση, η οποία θα ευνοήσει μάλλον τους πιο αδύνατους, εξήγησε ο πρόεδρος της εταιρίας Κρις Λάνγκτον, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο ABC της Αυστραλίας είπε:
«Είναι ο δικαιότερος τρόπος να ταξιδεύει κανείς. Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε αυτές τις αλλαγές και να αναγνωρίσουμε ότι δεν ζυγίζουμε όλοι 72 κιλά και ότι δεν χωράμε όλοι σε ένα κάθισμα συγκεκριμένων προδιαγραφών. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν λειτουργούν με καθίσματα, λειτουργούν με το βάρος.  Μάλιστα, όσο πιο μικρό είναι το αεροσκάφος τόσο μειώνεται η διακύμανση του βάρους μεταξύ των επιβατών. Οι επιβάτες προσθέτουν τα κιλά των αποσκευών τους και δεν υπάρχουν έξτρα χρεώσεις για παραπανίσιο βάρος».
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον Λάνγκτον, αυτή η πρωτοβουλία, πέρα του ότι θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το θέμα παχυσαρκίας το οποίο απασχολεί τους κατοίκους της Σαμόα, που έχει ένα από τα πιο υψηλά επίπεδα παχυσαρκίας στον κόσμο, θα ευνοήσει οικογένειες με παιδιά, καθώς αναμένεται να πληρώσουν φτηνότερο εισιτήριο.

Αρκεί μόνο ο ταξιδιώτης να αναφέρει το βάρος του στην κατάλληλη φόρμα κράτησης εισιτηρίου, το οποίο στην πορεία χρεώνεται 4,16 δολάρια ανά κιλό και εξαρτάται από την διάρκεια πτήσης.

Έτσι, αν ένας επιβάτης είναι 53 κιλά και θέλει να ταξιδέψει στο Πάγκο Πάγκο θα πληρώσει 112,36 δολάρια, αν θέλει να πετάξει στο Ασάου θα πληρώσει 69,96 δολάρια, ενώ αν επιθυμεί να ταξιδέψει στο Μαότα θα καταβάλει 53 δολάρια.
Βέβαια, η ιδέα αυτή δεν είναι ιδιαίτερα αποδεκτή από αρκετούς, οι οποίοι νιώθουν ότι αντιμετωπίζονται ως φορτίο. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη γραμμή τους, δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την κίνηση. Από την άλλη, η Samoa air δίνει ένα ακόμα κίνητρο για δίαιτα…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης