Λουτράκι: Πρωτοπόρος του ελληνικού τουρισμού

Λουτράκι: Πρωτοπόρος του ελληνικού τουρισμού

Το Λουτράκι συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούν οι επισκέπτες για μια ολοκληρωμένη, μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία

Λουτράκι: Πρωτοπόρος του ελληνικού τουρισμού
Στην βορειανατολική πύλη της Πελοποννήσου βρίσκεται ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.  Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος, εκτείνεται σε 293,23 χμ² με πληθυσμό 20.040 κατοίκων, απλώνεται και στις δύο πλευρές του Ισθμού της Κορίνθου και περιβάλλεται από τον Κορινθιακό και το Σαρωνικό κόλπο. Έδρα του Δήμου είναι το Λουτράκι, το παραθαλάσσιο θέρετρο που απέχει μόλις 80χλμ από την Αθήνα.

Ένας προορισμός γεμάτος εκπλήξεις 
Κλείσιμο

Το Λουτράκι συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούν οι επισκέπτες για μια ολοκληρωμένη, μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, ενώ η ιστορική πόλη των Αγίων Θεοδώρων δίνει προστιθέμενη αξία στον προορισμό πλαισιώνοντάς τον με εναλλακτικές που εντυπωσιάζουν. H προνομιακή τους θέση, οι κλιματολογικές συνθήκες και το σπάνιας ομορφιάς φυσικό περιβάλλον του, τους καθιστούν ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές και χειμερινές αποδράσεις, γεμάτες εκπλήξεις. Το Λουτράκι διαθέτει και καζίνο. 

Ποιοτική Διαμονή

Η περιοχή διαθέτει ξενοδοχειακές υποδομές υψηλής ποιότητας. Προσαρμόστε τις διακοπές σας στον προϋπολογισμό σας επιλέγοντας ανάμεσα σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων, ξενοδοχεία πόλης ή boutique,  παραδοσιακούς ξενώνες, μοτέλ, στούντιο και διαμερίσματα ή κατασκηνωτικούς χώρους.

Αρχαία  Μνημεία & Ορόσημα

Οι αρχαίοι  ναοί των Ολύμπιων θεών Ήρας και  Απόλλωνα, η αρχαία Δίολκος που  κατασκεύασε ο τύραννος της Κορίνθου Περίανδρος το 600π.χ. και τα ερείπια της Αρχαίας Κρομμυώνας είναι μερικά από τα πλέον δημοφιλή αρχαία μνημεία της περιοχής

Τουρισμός & Περιήγηση

Ειδυλλιακές τοποθεσίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, γαστρονομικές απολαύσεις, περιπετειώδεις εναλλακτικές δραστηριότητες, περιπλανήσεις στη φύση,  θαλάσσιες διαδρομές θα γίνουν μέρος του καθημερινού περιηγητικού σας προγράμματος.

Θρησκευτικός  Τουρισμός

Γνωρίστε τη Χριστιανική παράδοση του Λουτρακίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής με επισκέψεις σε Πρωτοχριστιανικές, Βυζαντινές και πολυάριθμες Χριστιανικές εκκλησίες και μοναστήρια.

Άθληση & Αναψυχή

Το Λουτράκι είναι ένας γνωστός προορισμός αθλητικού τουρισμού διεθνώς! Στην πόλη υλοποιούνται με απόλυτη επιτυχία πολλά Διεθνή, Ευρωπαϊκά, Μεσογειακά πρωταθλήματα και τουρνουά, μεταξύ των οποίων και το Acropolis WRC, το επονομαζόμενο και “Ράλλυ των Θεών” .

Υγεία & Ευεξία

Το φυσικό ιαματικό νερό από τις πηγές του Λουτρακίου είχε από την αρχαιότητα χαρακτηριστεί  ως “Το νερό της ζωής”.  Το θερμό ιαματικό νερό καταλήγει σε πολλά σημεία του υδροφόρου ορίζοντα και σε συνολική έκταση περίπου 750 μέτρων.  Οι ιαματικές πηγές βρίσκονται στους πρόποδες των Γερανείων και αναβλύζουν από μεγάλο βάθος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στη διάρκεια της διαδρομής του το νερό φιλτράρεται από τα πετρώματα που συναντά στην πορεία του και εμπλουτίζεται με σπάνια μέταλλα και ιχνοστοιχεία που το καθιστούν  πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία.  

Συνέδρια & Εταιρικές συναντήσεις 

Εταιρικές συναντήσεις, ταξίδια κινήτρων και επιβράβευσης στελεχών, συνέδρια πολυεθνικών εταιριών, κλαδικά ή θεματικά και προγράμματα Team Building διοργανώνονται με επαγγελματισμό και απόλυτη επιτυχία στην πόλη του Λουτρακίου.

Ένα 24ωρο φεστιβάλ

Το Λουτράκι είναι μια πόλη γεμάτη ζωή. Από το πρωί, με παιχνίδια και χαλάρωση στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία του Λουτρακίου, έως το βράδυ με διασκέδαση στα πολυάριθμα καφέ, εστιατόρια και μπαράκια, όλες οι επιλογές δημιουργούν πάντα μια νέα αφορμή για να περάσετε ακόμη καλύτερα αλλά και πολλούς ακόμη λόγους για να ξανά επισκεφθείτε την περιοχή μας. 








 



 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης