Οι τουρίστες δεν προτιμούν την ελληνική κουζίνα

Οι τουρίστες δεν προτιμούν την ελληνική κουζίνα

Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να ξεχωρίσει προβάλλοντας την Μεσογειακή κουζίνα, δεν βρίσκεται πουθενά στον χάρτη των γαστρονομικών προτιμήσεων των τουριστών

Υπό το βλέμμα του... Τεν  Κάτε ο Ολυμπιακός!
Οι τουρίστες δεν προτιμούν την ελληνική κουζίνα
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 27.000 διεθνείς ταξιδιώτες από την Hotels.com η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται από τους ξένους τουρίστες στην λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς με το καλύτερο φαγητό στον κόσμο. Η ίδια έρευνα έφερε στην πρώτη θέση την Ιταλία με τις μακαρονάδες και τις πίτσες της.

Η Γαλλία πέτυχε τη δεύτερη θέση για τα γλυκά και τις μπαγκέτες της, ενώ η Ιαπωνία ήρθε τρίτη, για το διάσημο σούσι της. Η Ηπειρωτική Κίνα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην έρευνα, ακολουθούμενη από την Ισπανία στην Πέμπτη θέση με τα τάπας και τις ΗΠΑ στην έκτη με τα Βurger Fries.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι η επιλογή ενός ταξιδιωτικού προορισμού μπορεί πραγματικά να βρίσκεται και μέσα στο στομάχι των τουριστών, καθώς τα 2/3 των Αυστραλών λένε ότι η κουζίνα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του τόπου διακοπών τους. Το ήμισυ των ερωτηθέντων Αυστραλών δαπανούν 1/4 έως 3/4 του ημερήσιου προϋπολογισμού στις διακοπές τους, αποκλειστικά στα τρόφιμα.
Κλείσιμο

Κατά μέσο όρο οι Αμερικανοί ξοδεύουν 25-49% του καθημερινού τους προϋπολογισμού σε τρόφιμα, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να ξεχωρίσει προβάλλοντας την Μεσογειακή κουζίνα, δεν βρίσκεται πουθενά στον χάρτη των γαστρονομικών προτιμήσεων των τουριστών. Το γεγονός αποδεικνύει τα τεράστια κενά στην ελληνική πολιτική για την ώθηση του τουρισμού στη χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης