«Ανάσα» ζωής για τον τουρισμό!

«Ανάσα» ζωής για τον τουρισμό!

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επισημαίνει πως είναι εφικτός ο στόχος των 16 εκατομμυρίων αφίξεων για το 2012.

«Ανάσα» ζωής για τον τουρισμό!
Περιορίστηκαν τον Ιούλιο οι απώλειες των διεθνών αφίξεων ξένων τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων οι απώλειες περιορίστηκαν κατά 3,8% στο επτάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει πως είναι εφικτός ο στόχος των 16 εκατομμυρίων αφίξεων για το 2012.

Προσθέτει ότι με τη θετική αυτή εξέλιξη αποδεικνύεται η ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού, ευελπιστώντας ότι η μείωση του εισερχόμενου τουρισμού θα περιοριστεί τελικά μόλις στο 3% έναντι του 2011.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, πρωταθλητής αφίξεων, που ξεπέρασε ακόμα και την Αθήνα, που άλλοτε αποτελούσε προσωρινό σταθμό των τουριστών αναδείχθηκε το Ηράκλειο Κρήτης. Στο κρητικό αεροδρόμιο προσγειώθηκαν 458.909 τουρίστες μόνο τον μήνα Ιούλιο, όταν στον αμέσως επόμενο προορισμό τη Ρόδο, προσγειώθηκαν 346.493 τουρίστες το ίδιο διάστημα, επιλέγοντας το «νησί των Ιπποτών» ως τον δεύτερο καλύτερο προορισμό στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές.
Κλείσιμο

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, οι αφίξεις μόνο για το μήνα Ιούλιο έφθασαν στις 376.500, όταν το Φεβρουάριο περιορίζονταν στις 96.416.

Το 95% των αφίξεων πραγματοποιήθηκε σε 15 ελληνικά αεροδρόμια: των Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου, Κω, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Σάμου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σκιάθου, Καβάλας και Ακτίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης