Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού - Δείτε την εκπληκτική πανοραμική εικόνα που δημοσίευσε η Κίνα!

Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού - Δείτε την εκπληκτική πανοραμική εικόνα που δημοσίευσε η Κίνα!

Το Yutu 2 ξύπνησε από τον «υπνάκο» του και είναι έτοιμο για...δράση,  στέλνοντας δεδομένα απο την ανεξερεύνητη πλευρά της Σελήνης

panoramic
Την πρώτη πανοραμική εικόνα της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού, όπου προσεληνώθηκε με επιτυχία το κινεζικό διαστημικό σκάφος Chang'e-4 πριν από μία εβδομάδα, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA).

Η πανοραμική εικόνα ελήφθη από την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο πάνω μέρος του Chang'e-4 και εστάλη στη Γη μέσω του δορυφόρου Queqiao, που βρίσκεται σε τροχιά περίπου 455.000 χιλιομέτρων μακριά από τον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, οι επιστήμονες της CNSA πραγματοποιούν ήδη τις πρώτες αναλύσεις του περιβάλλοντος του Chang'e-4 βάσει των εικόνων που αποστέλλει ο δορυφόρος.

Το Chang'e-4 προσεληνώθηκε με επιτυχία στην «Luna Incognita» στις 3 του Γενάρη και την επόμενη κιόλας μέρα «απελευθέρωσε» στην αθέατη πλευρά της Σελήνης το ρομποτικό όχημα Yutu 2, ώστε να ξεκινήσει τη συλλογή δεδομένων.

panorama


Κλείσιμο
Το Yutu 2, που διακρίνεται στην παρακάτω πανοραμική εικόνα, έχει έξι ανεξάρτητης κίνησης τροχούς και μπορεί να ταξιδέψει έως και 200 μέτρα την ώρα. Το όχημα μπορεί να ανέλθει σε κλίσεις έως 20 μοιρών και να ξεπεράσει εμπόδια μεγέθους έως και 20 εκατοστών.

Σημειώνεται ότι το ρομποτικό όχημα είχε εισέλθει σε κατάσταση αδράνειας τις περασμένες μέρες, προκειμένου να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες της «σεληνιακής ημέρας», που διαρκεί πολλές γήινες μέρες και μπορεί να εκτοξεύσει τον υδράργυρο στους 200 βαθμούς Κελσίου στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Όπως φαίνεται όμως τώρα, το Yutu 2 ξύπνησε και είναι έτοιμο για...δράση, συλλέγοντας δεδομένα από την ανεξερεύνητη και μέχρι πρόσφατα απάτητη πλευρά της Σελήνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης