Μπήκαμε στα γραφεία της Netflix: Το event, οι εγκαταστάσεις και το ελληνικό πάρτι

Μπήκαμε στα γραφεία της Netflix: Το event, οι εγκαταστάσεις και το ελληνικό πάρτι

Το event πραγματοποιήθηκε στα γραφεία σε Λος Αντζελες και Λος Γκάτος με την παρουσία δημοσιογράφων από 30 χώρες και με μόνη ελληνική συμμετοχή από το protothema.gr

Μπήκαμε στα γραφεία της Netflix: Το event, οι εγκαταστάσεις και το ελληνικό πάρτι
Το Netflix
άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες των αρχηγείων του στην Καλιφόρνια σε δημοσιογράφους και το protothema.gr ήταν εκεί. Το παγκόσμιο event πραγματοποιήθηκε στα γραφεία σε Λος Αντζελες και Λος Γκάτος με την παρουσία δημοσιογράφων από 30 χώρες και με μόνη ελληνική συμμετοχή από το protothema.gr.

Από την πρώτη στιγμή που μπαίνει κάποιος μέσα στην εταιρεία, που αυτή τη στιγμή κυριαρχεί παγκοσμίως σε ό,τι έχει να κάνει με streaming, αντιλαμβάνεται ότι αυτό που έχει συμβεί εκεί μέσα είναι ένας γάμος μεταξύ Χόλιγουντ και Σίλικον Βάλεϊ ή αλλιώς, μεταξύ περιεχομένου και τεχνολογίας. Αυτό ακριβώς ήταν το ρηξικέλευθο που έφερε η Netflix στη ζωή μας, αλλάζοντας δια παντός τον τρόπο που ψυχαγωγούμαστε. Γιατί όποιος είναι συνδρομητής, γνωρίζει ότι μπορεί να βλέπει την αγαπημένη του σειρά από το κινητό, την τηλεόραση, το tablet, τον υπολογιστή, ή οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει, χωρίς διαφημιστικά διαλείμματα, την ώρα που θέλει και για όσο θέλει. Αν βαρεθεί, σταματάει, αν του αρέσει, μπορεί να δει μία ολόκληρη σειρά μέσα σε λίγα 24ωρα (το λεγόμενο binge watching). Και μάλιστα έχοντας μία τεράστια πλέον ποικιλία σε περιεχόμενο, και πρωτότυπο, με σειρές του Netflix που σαρώνουν σε τηλεθέαση, και δεν προέρχονται μόνο από ΗΠΑ, αλλά από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Κλείσιμο
Μέσα στα γραφεία του Netflix, τόσο στο Λος Αντζελες όσο και στο Λος Γκάτος, έρχεται κανείς αντιμέτωπος με μία νέα πραγματικότητα αν συγκριθεί με τα ελληνικά δεδομένα, αλλά γνωστή και αυτονόητη για όσους εργάζονται στις εταιρείες-κολοσσούς της Σίλικον Βάλεϊ. Μοντέρνα σχεδιασμένο περιβάλλον, απολύτως λειτουργικό για τον υπάλληλο και όποιον περνάει ώρες στο γραφείο, παροχές παντού… Οι εργαζόμενοι, όπως μας είπαν, νιώθουν πολύ τυχεροί που εργάζονται εκεί μέσα. Κατ αρχάς αισθάνονται πως συμμετέχουν σε κάτι πολύ καινοτόμο, προσπαθώντας να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους, ενώ ταυτόχρονα δεν χρειάζεται να ανησυχήσουν σχεδόν για τίποτε, αφού η εταιρεία τους παρέχει τα πάντα.

Τα γραφεία στο Los Gatos έχουν γύρω χώρους πρασίνου


Οι τηλεοράσεις παίζουν συνεχώς τρέιλερ. Αυτές τις μέρες είχε την τιμητική της η Τζέσικα Τζόουνς, καθώς βγήκε στον αέρα η Season 2.




Η μοντέρνα αισθητική είναι πανταχού παρούσα. Η διακόσμηση έχει αναφορές στα γνωστά σίριαλ του Netflix, ενώ παντού υπάρχουν αφίσες και φωτογραφίες πρωταγωνιστών εκτός από έναν: τον Κέβιν Σπέισι.




Η είσοδος των γραφείων της Netflix στο Λος Αντζελες





Η αγαπημένη παρέα του «Stranger Things» και τα χαρακτηριστικά φωτάκια κοσμούν τα γραφεία του Λος Αντζελες






Αλλά και το ντουλάπι της Χάννα από το «13 reasons why»



Παντού υπάρχουν καναπέδες με pop μαξιλάρια με πλέον αγαπημένο όλων το «Kilgrave made me do it» (οι φαν της Τζέσικα Τζόουνς θα αντιληφθούν περί τίνος πρόκειται, οι υπόλοιποι ας γνωρίζουν ότι πρόκειται για μία διάσημη ατάκα από το σίριαλ)



Η θέα από τα γραφεία στο Λος Αντζελες, ακριβώς απέναντι από την εμβληματική επιγραφή Hollywood



Εκ πρώτης όψεως αυτός ο εσωτερικός τοίχος φαίνεται να έχει ψεύτικα φυτά, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινά και μάλιστα τα φροντίζουν ιδιαιτέρως



Μία από τις πολλές κουζίνες, στην οποία υπάρχουν πάντα σνακ, παγωτά, ροφήματα



Μάλιστα οι άνθρωποι της Netlix αγαπούν ιδιαιτέρως τα ελληνικά γιαούρτια γι' αυτό και η ΦΑΓΕ έχει περίοπτη θέση στα ψυγεία μέσα στην εταιρεία



Ολοι είναι ενήμεροι για το πρόγραμμα της εβδομάδας




Κάθε μέρα είναι θεματική, ώστε οι υπάλληλοι να γνωρίζουν φαγητά και κουζίνες από όλο τον κόσμο. Οι μπουφέδες είναι πλούσιοι και φυσικά πάντα δωρεάν.



Εδώ γίνονται οι καθημερινές συσκέψεις. Μερικές από τις καλύτερες ιδέες που είχε το Netflix έχουν γεννηθεί σε αυτόν τον χώρο όπως μας εκμυστηρεύθηκαν οι εργαζόμενοι.

  
Σε αυτό το μηχάνημα υπάρχουν διάφορα gadgets που μπορεί να χρειαστούν οι υπάλληλοι, από ποντίκια και ακουστικά, μέχρι φορητοί σκληροί δίσκοι. Ολα είναι δωρεάν και απλώς ανοίγεις την πόρτα και τα παίρνεις, ωστόσο πάνω αναγράφεται η τιμή για να γνωρίζουν όλοι την αξία τους.



Σχεδόν κάθε τοίχος αποτελεί πίνακα για να γράφεις και παντού υπάρχουν μαρκαδόροι και σφουγγάρι, καθώς μία καλή ιδέα μπορεί να σου έρθει ανά πάσα στιγμή, ενώ όλοι οι χώροι αποτελούν εν δυνάμει σημεία για συσκέψεις. Από τα πουφ στο πάτωμα, μέχρι το γραφείο του συναδέλφου.





Η ευεξία παίζει σημαντικό ρόλο: αρωματισμένο νερό με φλούδες πορτοκαλιού και μύρτιλλα. Τέτοιες γωνιές υπάρχουν σε κάθε σημείο του Netflix.



Οι γυναίκες υπάλληλοι που έχουν γεννήσει μπορούν να πάρουν το μωρό τους μαζί στη δουλειά. Υπάρχουν παντού χώροι για θηλασμό, άλλαγμα και οτιδήποτε χριεαστεί μία νέα μαμά.



Μέσα στο δωμάτιο αυτό (που χρειάζεσαι παλτό για να μπεις καθώς η τεχνολογία δεν αγαπάει ζέστη) τσεκάρουν πώς τρέχει η εφαρμογή Netflix σε όλες τις συσκευές σε όλο τον κόσμο. Κάθε κουτί που απέξω έχει την εικόνα ενός γνωστού σίριαλ αναπαριστά τις συνθήκες μίας περιοχής. Πχ ένα κουτί είναι η Σιγκαπούρη και καθημερινά κάνουν χιλιάδες τεστ για να δουν πώς τρέχει η εφαρμογή σε wi-fi σε 3G, ή 4G. Το πιο δύσκολο περιβάλλον ήταν μέσα στο κουτί Punisher...






Το διήμερο event έκλεισε με ένα πάρτι, για το οποίο η Netflix διάλεξε την ελληνική ταβέρνα Nemea στον Σαν Χοσέ.



Δείτε το διήμερο event της Netflix σε ένα βίντεο:



Δείτε βίντεο: Μπήκαμε στα γραφεία του Netflix: To event, οι εγκαταστάσεις και το ελληνικό πάρτι!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης