ΕΕ: Πρόστιμο $1,2 δισ. στην Qualcomm για τα deals που έκλεισε με την Apple

ΕΕ: Πρόστιμο $1,2 δισ. στην Qualcomm για τα deals που έκλεισε με την Apple

Προκειμένου να εξοπλίσει τα iPhone αποκλειστικά με τους δικούς της επεξεργαστές, αποκλείοντας ανταγωνιστές όπως η  Intel

ΕΕ: Πρόστιμο $1,2 δισ. στην Qualcomm για τα deals που έκλεισε με την Apple
Πρόστιμο 997 εκατ. ευρώ ή  1,23 δισ. δολ. επέβαλαν οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ στην αμερικανική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Qualcomm, η οποία πλήρωσε την Apple, προκειμένου να εξοπλίσει τα iPhone αποκλειστικά με τους δικούς της επεξεργαστές, αποκλείοντας ανταγωνιστές όπως η  Intel.

Η Κομισιόν που έκανε τη σχετική έρευνα η οποία ξεκίνησε το 2015, κάλυψε την περίοδο 2011 – 2016 και έλαβε υπόψη της την κυριαρχία της Qualcomm στην αγορά των chipsets LTE, που επιτρέπουν γρήγορες 4G συνδέσεις κινητής τηκλεφωνίας.

«Η Qualcomm κατέβαλε δισεκατομμύρια στην Apple, με τη συμφωνία η τελευταία να μην αγοράζει επεξεργαστές από ανταγωνιστές και να χρησιμοποιεί αυτούς της Qualcomm σε όλα της τα iPhone και τα iPads», ανέφερε η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος, Μαργκρίτε Βεστάγκερ.

Κλείσιμο
Το πρόστιμο αντιστοιχεί με τον 4,9% του συνολικού τζίρου της Qualcomm για το 2017.

Η Apple και η Qualcomm βρίσκονται μπλεγμένες σε μια ευρεία νομική διαμάχη που σχετίζεται με τις πρακτικές της Qualcomm. Η διαμάχη άρχισε έναν χρόνο πριν όταν η  Apple κατέθεσε αγωγή κατά της Qualcomm ζητώντας σχεδόν 1 δισ. δολ. ως αποζημίωση για πνευματικά δικαιώματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης