Σταματούν οι παράνομες υπερωρίες μαθητών στο εργοστάσιο κατασκευής του iPhone X

Σταματούν οι παράνομες υπερωρίες μαθητών στο εργοστάσιο κατασκευής του iPhone X

Μετά τις καταγγελίες για παράνομες υπερωρίες μαθητών 17-19 χρονών σε κινεζικό εργοστάσιο που συναρμολογεί τα iPhone X

Σταματούν οι παράνομες υπερωρίες μαθητών στο εργοστάσιο κατασκευής του iPhone X
Τέλος στο καθεστώς παράνομων υπερωριών που έκαναν μαθητές στα εργοστάσια συναρμολόγησης του iPhone στην Κίνα  X βάζει η Foxconn, μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του θέματος από τους Financial Times. 

Το δημοσίευμα αποκάλυπτε ότι τουλάχιστον 6 μαθητές ηλικίας 17-19 ετών, υποχρεώθηκαν, στο πλαίσιο μαθητείας να εργάζονται καθημερινά για πάνω από 11 ώρες σε εργοστάσιο συναρμολόγησης, κάτι που απαγορεύεται από την κινεζική νομοθεσία, που θέτει όριο 40 ωρών την εβδομάδα. 

Περίπου 3.000 μαθητές σχολείου επαγγελματικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην κεντρική Κίνα προσελήφθησαν για να συναρμολογούν το νέο μοντέλο του iPhone. 

Κλείσιμο
"Δεν θα έπρεπε να τους επιτραπεί"

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι μαθητές εργάστηκαν εθελοντικά “αλλά δεν θα έπρεπε να τους επιτραπεί να εργαστούν υπερωριακά”, ενώ υποστήριξε ότι οι μαθητές “είχαν όφελος” από την απασχόλησή τους. “Η Apple είναι αφοσιωμένη να διασφαλίσει ότι στην αλυσίδα εφοδιασμού, όλοι αντιμετωπίζονται με την αξιοπρέπεια και το σεβασμό που τους αξίζει”, αναφέρει η ανακοίνωση. 

Την ίδια ώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες για να διασφαλίσει ότι κανένας μαθητευόμενος δεν θα κάνει υπερωρίες. Σε επικοινωνία με το BBC, η εταιρεία υποστήριξε ότι ένα μικρό ποσοστό μαθητευόμενων απασχολείται στα εργοστάσιά της. Οι προσλήψεις των μαθητών έγιναν το Σεπτέμβριο, για να καλυφθεί η ζήτηση του νέου iPhone X. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple και οι εταιρείες που συνεργάζεται έχουν δεχθεί πυρά ότι απέτυχαν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Κίνας. Οι καταγγελίες αφορούσαν σε κακές συνθήκες εργασίας, λόγω του υπερπληθυσμού και για εξοντωτικά ωράρια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης