Διαδικτυακή – διαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων (Virtual Tours) σε προορισμούς ανά την Ελλάδα

Διαδικτυακή – διαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων (Virtual Tours) σε προορισμούς ανά την Ελλάδα

Μια νέα πρωτοβουλία ανάδειξης και εξωστρεφούς προβολής του ελληνικού πολιτισμού από το E-Learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Διαδικτυακή – διαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων (Virtual Tours) σε προορισμούς ανά την Ελλάδα
Ποια εικόνα έχουν οι άλλοι λαοί για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της; Είναι ίδια με αυτή που εμείς μοιραζόμαστε; Πώς ξεπερνούμε στερεότυπα και το χάσμα που δημιουργούν μεταξύ μας; Μπορούμε να επικοινωνήσουμε, να έρθουμε πιο κοντά και να γνωριστούμε, γνωρίζοντας την αληθινή Ελλάδα; Μήπως μπορούμε ν’ αποτυπώσουμε την εικόνα της χώρας μας για να τη μοιραστούμε από κοινού με τον κόσμο; 

Μια νέα πρωτοβουλία που υλοποιείται από το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με τίτλο YouGoCulture μάς καλεί να… «μπούμε στην εικόνα», έστω με ένα ευρώ, και να φτιάξουμε μαζί τις εικόνες που θα μοιραστούμε για να ταξιδέψουν την Ελλάδα μακριά… μέσα από τον πολιτισμό της. 

Γιατί… Πολιτισμός δεν είναι μόνο (όλα) όσα μας έκαναν υπερήφανους χθες! Πολιτισμός είναι και όλα όσα μας κάνουν υπερήφανους για αυτό που είμαστε σήμερα! Πολιτισμός είναι όλα όσα μας κάνουν Έλληνες κάθε μέρα. Γιατί Ελλάδα σημαίνει πολιτισμός… Και ο πολιτισμός είμαστε εμείς!

Κλείσιμο
Η Δράση

Μια πλατφόρμα φτιαγμένη από γνώριμα υλικά… Όσα σμίλευσαν την «ψυχή» της Ελλάδας, τον πολιτισμό της, στο διάβα των αιώνων… Όλα όσα την έκαναν και την κάνουν ξεχωριστή. Μια πλατφόρμα φτιαγμένη από εικόνες… Φτιαγμένη με γνώση, τέχνη και γνήσιο μεράκι για να πάει την Ελλάδα, ακόμη πιο μακριά… αλλά την ίδια στιγμή, να υποδέχεται Έλληνες και ξένους φίλους απανταχού της γης, «καλωσορίζοντας» σε τούτη τη γωνιά του πλανήτη όλους όσοι ενδιαφέρονται να τη γνωρίσουν «αληθινά». 

Μια πλατφόρμα ελεύθερης (δωρεάν) πρόσβασης, κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ήδη έχει ξεκινήσει την αποστολή της. Αποτυπώνει τη γοητεία μοναδικών προορισμών της Πελοποννήσου και της Αττικής, ενώ δεσμεύεται ν’ αναδείξει το δίπτυχο πολιτιστικού αποθέματος - σύγχρονης ζωής σε όλη τη χώρα και μπορεί να το κάνει πράξη με τη δύναμη των πολλών, με την ελάχιστη συνεισφορά όλων μας μέσω του Act4Greece. (https://www.act4greece.gr/challenge/yougoculture-el/)  

Στόχος η συγκέντρωση πόρων ύψους 65.000 € για την παραγωγή πρωτότυπου οπτικοακουστικού υλικού προορισμών που εξειδικεύονται παρακάτω. 



Σκοπός – Οφέλη – Προσέγγιση

Μια δράση εξωστρέφειας, η οποία στηρίζεται στην Ελλάδα της γενναιοδωρίας και φιλοδοξεί να αποτελέσει έμπρακτο παράδειγμα επανεκκίνησης ενάντια στη γενικευμένη κρίση. Στο πλευρό των παραγωγικών δυνάμεων, της νέας γενιάς και των τοπικών κοινωνιών, μαζί με την Ελλάδα της καινοτομίας και τους εκπροσώπους της πραγματικής οικονομίας, του παραγωγικού τομέα και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, η πλατφόρμα YouGoCulture συνδράμει στην κοινή επιδίωξη, στην επίτευξη της προόδου και της ανάπτυξης τόσο σε εθνικό, όσο σε τοπικό επίπεδο, μέσα από την αξιοποίηση συμβολικού κεφαλαίου και συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας για την ανάδειξη και προβολή πολιτιστικού αγαθού και τουριστικού προϊόντος.

Ταξιδεύουμε σε κάθε τόπο για να συναντήσουμε τους ανθρώπους του. Ακολουθούμε τις διαδρομές τους. Ακούμε τις σκέψεις τους. Γνωρίζουμε τα πρόσωπά τους και καταγράφουμε ό,τι τους κάνει ξεχωριστούς, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό που τους έκανε Έλληνες. 

Άνθρωποι και μνημεία μοιράζονται τις «ιστορίες» τους για να μοιραστεί η Ελλάδα τη δική της… με τον κόσμο! Αφηγούνται μνήμες από το παρελθόν τους και στιγμές από το παρόν τους, ώστε ν’ αφηγηθεί η Ελλάδα το μέλλον της στην υφήλιο. Μαζί, σε μια ξεχωριστή αφήγηση μέσω της «οικουμενικής γλώσσας» του πολιτισμού, συνθέτουν ένα σπάνιο μωσαϊκό εικόνων και γνώσης που αντικατοπτρίζει με αυθεντικότητα τα γνήσια χαρακτηριστικά της ελληνικής ταυτότητας στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο.

Ελάτε να μοιραστούμε εμπειρίες…, τέχνες…, γνώση…, αθλητισμό…, καινοτομία… Nα μοιραστούμε χορούς…, πανηγύρια…, αλλά και μόχθο…, γεύσεις…, μυρωδιές…, αναμνήσεις…, συναισθήματα…, παραδόσεις…, ήθη…, έθιμα…, τοπία…, στιγμές…
… για να μοιραστεί η Ελλάδα αξίες…, ιδεώδη…, φιλοξενία…, φιλότιμο…, δημοκρατία…, φιλοσοφία…, θέατρο…, φύση…, το φως…, το γαλάζιο της… τον ανεκτίμητο πλούτο της…

Ας μοιραστούμε το παρόν μας… για να μοιραστεί η Ελλάδα το παρελθόν της, αλλά και το μέλλον της…

Γιατί κάθε ιστορία, η ιστορία μας, είναι ανεκτίμητη… και αξίζει να φθάσει μακριά! 

Μοιράσου κι εσύ έστω ένα ευρώ… 
Μοιράσου κι εσύ την Ελλάδα με τον κόσμο!

#YouGoCulture #MoirasouEllada #MoirasouPolitismo
www.yougoculture.com | http://yougoculture.com/donate 
https://www.facebook.com/yougoculture | https://www.youtube.com/watch?v=fBfE75yNFY0


Το έργο μας έως σήμερα…

9 Προορισμοί 
Εκατοντάδες Σημεία Ενδιαφέροντος (Μνημεία, Αξιοθέατα, Δραστηριότητες, Πόλεις - Χωριά)
Δεκάδες Ώρες Βίντεο και Συνεντεύξεις
Χιλιάδες Φωτογραφίες και Πανοράματα 360°
Δεκάδες Χιλιάδες Τετραγωνικά Χιλιόμετρα
Ιστορίες Χιλιετιών ή Χιλιετίες Ιστορίας
Εκατομμύρια Ελλήνων
Εκατοντάδες Εκατομμυρίων Ενδιαφερομένων ανά τον Κόσμο
Αμέτρητες Εικόνες και Στιγμές…

Πελοπόννησος
Αρχαία Μεσσήνη – Μεσσηνία | Αρχαία Ολυμπία – Ηλεία | Μυκήνες – Ναύπλιο | Επίδαυρος – Αργολίδα | Μυστράς – Μάνη & Σπάρτη

Αττική
Αθήνα - Ιστορικό & Μητροπολιτικό Κέντρο | Σούνιο – Λαύριο – Νοτιοανατολική Αττική | Μαραθώνας – Βορειοανατολική Αττική | Ελευσίνα – Δυτική Αττική

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε…, για να προβάλουμε μια χώρα με…
Δεκάδες προορισμούς 
Εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους, πόλεις και χωριά
Χιλιάδες σημεία ενδιαφέροντος
Δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής και χιλιάδες νησιά 
Εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα

Τα επόμενά μας βήματα - οι επόμενοι προορισμοί προς ανάπτυξη με τη στήριξη όλων μέσω του Act4Greece: 
Κνωσός – Κρήτη (Φαιστός, Ελεύθερνα, Γόρτυνα) 
Δήλος – Κυκλάδες (Νάξος - Πάρος – Μύκονος) 
Δελφοί - Στερεά Ελλάδα

αλλά και περαιτέρω εμπλουτισμό
Αθήνα - Ιστορικό & Μητροπολιτικό Κέντρο
Αρχαία Μεσσήνη – Μεσσηνία



Πληροφορίες: 210 368 9319 & 210 368 9359, info@yougoculture.com (E-Learning ΕΚΠΑ)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης