Κορυφαίοι Έλληνες ερευνητές ιχνηλατούν την επιστημονική πληροφορία

Κορυφαίοι Έλληνες ερευνητές ιχνηλατούν την επιστημονική πληροφορία

Διημερίδα  στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Εθνικό  Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) στην Αθήνα

Κορυφαίοι Έλληνες ερευνητές ιχνηλατούν την επιστημονική πληροφορία
Πώς  επιτυγχάνεται η αναζήτηση και η αξιολόγηση της επιστημονικής πληροφορίας; Ποια είναι τα «εργαλεία» που τη συνθέτουν σε μία μελέτη; Πώς επηρεάζουν τα νέα σχήματα αδειών χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων και η  πολιτική "ανοικτής πρόσβασης" στην επιστημονική πληροφορία την έρευνα; Ποιες αλλαγές έχουν επιφέρει οι ψηφιακές τεχνολογίες στον τρόπο διεξαγωγής μιας ερευνητικής εργασίας;
 
Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα επιχειρήσουν να απαντήσουν  διακεκριμένοι  Έλληνες επιστήμονες, κατά τη διάρκεια διημερίδας, στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Εθνικό  Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) στην Αθήνα.
 
Ο διακεκριμένος ερευνητής, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Πρόληψης Ασθενειών (Prevention Research Center) στο πανεπιστήμιο Stanford και ταυτόχρονα καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας  και Στατιστικής κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο πολυβραβευμένος  διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE)στη Κρήτη, κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο καθηγητής Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γεώργιος Χρούσος, που είναι ένας από τους  πιο υψηλά αναφερόμενους επιστήμονες στον κόσμο, ο πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου καθηγητής κ. Παναγιώτης Βλάμος και άλλοι κορυφαίοι Έλληνες ερευνητές  θα συναντηθούν,  στο πλαίσιο της διημερίδας που διοργανώνει η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) με θέμα την πρόσβαση στην επιστημονική πληροφορία.
 
Κλείσιμο
Παράλληλα με τη διημερίδα θα λάβει χώρα μια έκθεση επιστημονικών εκδόσεων η οποία θα έχει τη μορφή μιας γιορτής  επιστημονικού βιβλίου, όπου θα μπορούν  οι καθιερωμένοι στο χώρο, επιστημονικοί εκδότες να εκθέσουν τις εκδόσεις τους, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν τα επιστημονικά εγχειρίδια σε, ειδική για την εκδήλωση, εκπτωτική τιμή.
 
Στο πλαίσιο της διημερίδας θα διοργανωθούν επίσης και εργαστήρια (workshop) με δωρεάν συμμετοχή για νέους επιστήμονες με θέματα που αφορούν στη  μεθοδολογία  συγγραφής επιστημονικών άρθρων, την αναζήτηση σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και τη χρήση ελεύθερων λογισμικών βιβλιογραφίας.
 
Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα εργαστήρια μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στην ιστοσελίδα της ΕΦΕ (www.efe.org.gr). Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (έως 40 άτομα) για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Οι δύο παράλληλες δράσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(ΕΚΠΑ), καθώς και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών(ΕΙΕ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης