Γράφετε μήνυμα στο iPhone; Η Apple σας παρακολουθεί...

Γράφετε μήνυμα στο iPhone; Η Apple σας παρακολουθεί...

... και είναι έτοιμη να μοιραστεί τα στοιχεία σας με την Αστυνομία ή την... Αντιτρομοκρατική, αν υπάρξει σχετική δικαστική εντολή

Γράφετε μήνυμα στο iPhone; Η Apple σας παρακολουθεί...
Αν είστε χρήστης iPhone και πιστεύετε ότι, κάθε φορά που γράφετε ένα μήνυμα (sms) είστε... μόνοι, καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε. Καθώς φαίνεται, η περίφημη ασφάλεια της εφαρμογής μηνυμάτων που περιλαμβάνεται στο λογισμικό των iPhone, για την οποία έχει να υπερηφανεύεται η Apple, είναι μάλλον... διάτρητη.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε πρόσφατη μελέτη από τον ιστοχώρο The Intercept, καθώς, όπως προέκυψε, η εταιρεία κρατά αναλυτικό αρχείο με τις επαφές του χρήστη στο iMessage, τις οποίες και είναι έτοιμη να μοιραστεί με την Αστυνομία ή την... Αντιτρομοκρατική, αν υπάρξει σχετική δικαστική εντολή.
 
Όπως σημειώνει το Intercept, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Apple έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων που κάποιος στέλνει μέσω του iMessage.

Κλείσιμο
Ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, κάθε φορά που κάποιος χρήστης του iOS αρχίζει να συντάσσει μήνυμα στην εφαρμογή, η εταιρεία έχει πρόσβαση στον αριθμό του παραλήπτη και τον καταγράφει σε αρχείο, που διατηρείται για 30 ημέρες.
 
Στο αρχείο αυτό καταγράφονται επίσης η μέρα και η ώρα αποστολής του μηνύματος, μαζί με την διεύθυνση ΙΡ του χρήστη, μέσω της οποίας μπορεί να ταυτοποιηθεί και η τοποθεσία του. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να περάσουν στα χέρια των Αρχών με μια απλή δικαστική εντολή, ενώ με αντίστοιχη εντολή μπορεί να επεκταθεί και ο χρόνος διατήρησης των αρχείων.
 
Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις, η Apple ανακοίνωσε ότι «όταν οι Αρχές μας παρουσιάσουν νόμιμο κλητήριο θέσπισμα ή δικαστική εντολή, παραδίδουμε τις πληροφορίες που μας ζητούνται, αν είναι στη διάθεσή μας».

«Εργαζόμαστε στενά με τις διωκτικές αρχές, ώστε να κατανοήσουν τι μπορούμε να τους παράσχουμε και να τους ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τα περιεχόμενα συνδιαλέξεων ούτε αποτελούν απόδειξη ότι υπήρξε κάποια επικοινωνία» κατέληξε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης