Το protothema.gr στο Facebook Messenger: Μάθε την είδηση που θέλεις, όταν το θέλεις, με ένα μήνυμα

Το protothema.gr στο Facebook Messenger: Μάθε την είδηση που θέλεις, όταν το θέλεις, με ένα μήνυμα

Το Πρώτο Θέμα πρωτοπορεί για άλλη μια φορά και είναι το πρώτο ελληνικό ειδησεογραφικό site που ενεργοποιεί τη νέα λειτουργία του Facebook, το Facebook Chatbot, επιτρέποντάς σου να βρίσκεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν μέσα από μία σύντομη συνομιλία.

Το protothema.gr στο Facebook Messenger: Μάθε την είδηση που θέλεις, όταν το θέλεις, με ένα μήνυμα
Η εξέλιξη και η χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα στον κόσμο της τεχνολογίας σήμερα. Βρίσκει εκατοντάδες εφαρμογές και υπόσχεται να απλοποιήσει διαδικασίες. Όπως ακόμα και το να βρίσκεις τις ειδήσεις που σε αφορούν τη στιγμή που θες, με έναν τρόπο πολύ πιο εξελιγμένο και προσωποποιημένο από μια γενική αναζήτηση στο web.

Στην κατεύθυνση αυτή το Πρώτο Θέμα πρωτοπορεί για άλλη μια φορά και είναι το πρώτο ελληνικό ειδησεογραφικό Μέσο που ενεργοποιεί τη νέα λειτουργία Facebook, το Facebook Chatbot επιτρέποντάς σου να βρίσκεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρον μέσα από μία σύντομη συνομιλία.

Κλείσιμο


Η διαδικασία είναι απλή: Αφού ακολουθείς της σελίδα
protothema.gr στο Facebook, μέσω του Messenger ξεκινάς μια συνομιλία με αποδέκτη το protothema.gr, όπως θα έκανες με οποιοδήποτε φίλο σου. Πληκτρολογώντας τις λέξεις «εκλογικός νόμος» θα λάβεις ως απάντηση, με links και σύντομη προεπισκόπηση του κάθε θέματος, τις πιο πρόσφατες ειδήσεις γύρω από τις εξελίξεις για την συζητούμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Αν η αναζήτησή σου θέλεις να γίνει ακόμα πιο συγκριμένη, μπορείς να προσθέσεις κάποια λέξη, όπως ας πούμε το όνομα ενός κόμματος, για να λάβεις ως απάντηση τις ειδήσεις που αφορούν στη δραστηριότητά του γύρω από το θέμα του εκλογικού νόμου.

Δεν απαιτείται η εγκατάσταση κάποιας επιπλέον εφαρμογής και όλα γίνονται με φυσικό τρόπο, όπως σε μια απευθείας συνομιλία. Η νέα λειτουργία του Facebook Messenger, που πρώτο από όλα τα ενημερωτικά Μέσα στην Ελλάδα υιοθετεί το Πρώτο Θέμα, βασίζεται στα «bots» (από τη σύντμηση της λέξης ρομπότ, στη γλώσσα των προγραμματιστών) και είναι εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει εκφράσει επανειλημμένως την πεποίθησή του ότι η επόμενη μεγάλη αλλαγή στο ψηφιακό σύμπαν θα έρθει μέσα από την ευρύτερη ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Αναφερόμενος συχνά στα επόμενα βήματα εξέλιξης της δημοφιλέστερης on line πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, έχει μιλήσει και για την τρέχουσα αναβάθμιση του Messenger σε υπηρεσία παροχής άλλων υπηρεσιών από τρίτους, πέραν αυτής της ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων και φωνητικών κλήσεων. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης