Τρέλα με το Pokemon Go και στην Ελλάδα - Έπεσαν οι servers με το καλημέρα!

Τρέλα με το Pokemon Go και στην Ελλάδα - Έπεσαν οι servers με το καλημέρα!

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, η σύνδεση με τον εικονικό κόσμο των χαριτωμένων τεράτων είναι προβληματική

Τρέλα με το Pokemon Go και στην Ελλάδα - Έπεσαν οι servers με το καλημέρα!
Από το μεσημέρι του Σαββάτου το Pokemon Go, το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας για φορητές συσκευές που έχει τρελάνει τον πλανήτη, είναι πλέον επισήμως προσβάσιμο και από την Ελλάδα. Η σχετική εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές μέσω των αντίστοιχων app stores, όπου πλέον εμφανίζεται κανονικά.

Μόνο που λόγω της μεγάλης ζήτησης από όλο τον κόσμο οι servers του παιχνιδιού δυσκολεύονταν να ανταποκριθούν και η σύνδεση ήταν αδύνατη για τους περισσότερους. Όπως φάνηκε από δημοσιεύσεις χρηστών στα social media, το πρόβλημα δεν αφορούσε μόνο τη χώρα μας, αλλά ήταν γενικευμένο.

Μάλλον, η δυσλειτουργία προέκυψε από την παράλληλη διάθεση του παιχνιδιού σε άλλες 26 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και την προσπάθεια σύνδεσης μεγάλου αριθμού νέων παικτών. Μετά από περίπου έξι ώρες η σύνδεση έδειχνε να έχει αποκατασταθεί. 

Κλείσιμο
Τις προηγούμενες ημέρες το κατέβασμα του app και η είσοδος στον εικονικό κόσμο των Pokemon ήταν εφικτή μέσω VPN παρακάμψεων, ωστόσο όπως διαπίστωναν όσοι έσπευσαν να αναζητήσουν τα φανταστικά τερατάκια, η λειτουργία του παιχνιδιού δεν είχε άμεση σχέση με το πραγματικό περιβάλλον.

Η παγκόσμια τρέλα με το Pokemon Go έχει αποφέρει ήδη τεράστια κέρδη, ανεβάζοντας κατά 10 δισ. δολάρια την αξία της Nintendo, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Πίκατσου και των υπολοίπων Pokemon.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης