Πώς η LG εξελίσσει το smartphone σε hub ψηφιακής διασκέδασης

Πώς η LG εξελίσσει το smartphone σε hub ψηφιακής διασκέδασης

Χρησιμοποιώντας αξεσουάρ που κουμπώνουν ή συνδέονται με τη συσκευή του τηλεφώνου, επιδιώκει να προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία χρήσης, η οποία ξεπερνά τα σημερινά όρια

Πώς η LG εξελίσσει το smartphone σε hub ψηφιακής διασκέδασης
Όταν η LG παρουσίασε φέτος στη Βαρκελώνη το G5, κορυφαία στελέχη της αναφέρθηκαν στην παραδοχή ότι η παγκόσμια αγορά των smartphones παρουσιάζει σημάδια παρατεταμένης κόπωσης, έχοντας απολέσει το στοιχείο της έκπληξης που δημιουργεί αδημονία στους καταναλωτές.

Πράγματι, η παρουσίαση μιας σειράς περιφερειακών (modules) ειδικά σχεδιασμένων για το G5, τα οποία υπόσχονται νέες εμπειρίες διασκέδασης, ήταν κατά κάποιον τρόπο η έκπληξη που χρειαζόταν η LG και ένα στοίχημα που πολλοί συμφώνησαν ότι θα έχει πιθανότητες να αποδώσει εφόσον και άλλοι κατασκευαστές (βλ. ήδη η Lenovo) ακολουθήσουν παρόμοια διαδρομή.

Κάνοντας την αρχή προς την κατεύθυνση μετεξέλιξης του smartphone σε υψηλότερων προδιαγραφών hub δημιουργίας και αναπαραγωγής ψηφιακού περιεχομένου, η LG μίλησε πρώτη για τη δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος.

Κλείσιμο
Διευρύνοντας τη γκάμα συνοδευτικών αξεσουάρ για το G5, η κορεατική εταιρεία στοχεύει να προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία χρήσης, η οποία ξεπερνά κατά πολύ τα σημερινά όρια ενός τυπικού smartphone. Παράλληλα, η εφαρμογή Friends Manager επιτρέπει την εύκολη σύνδεση με άλλες συσκευές LG Friends (όπως τις ονομάζει), ανιχνεύοντας αυτόματα αυτές που βρίσκονται κοντά και συνδέεται μαζί τους, εύκολα και γρήγορα, με τρία απλά βήματα, παρακάμπτοντας τη συνηθισμένη διαδικασία pairing.

Tο 360 Cam είναι μία μικρού μεγέθους κάμερα λήψης 360 μοιρών, εξοπλισμένη με δύο ευρυγώνιους φακούς με αισθητήρες 13 MPixels, μπαταρία 1.200 mAh και ενσωματωμένη μνήμη 4 Gb. Mπορεί να συνδεθεί με πολύ απλό τρόπο με το G5, δίνοντας έτσι στο χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργεί εύκολα οπτικό υλικό 360 μοιρών. Επιπλέον, επιτρέπει χειροκίνητες ρυθμίσεις (manual mode) και λήψη βίντεο ανάλυσης 2Κ. Τα τρία ενσωματωμένα μικρόφωνα εξασφαλίζουν ήχο 5.1 surround και χάρη στη συνεργασία με τη Google, οι φωτογραφίες του 360 Cam μπορούν να φορτωθούν απευθείας στο Street View και το YouTube360, ώστε ο χρήστης να μπορεί να μοιραστεί το υλικό του. Το σχετικό περιεχόμενο μπορεί να αναπαραχθεί στο LG 360 VR ή σε άλλα smartphones και συσκευές οι οποίες υποστηρίζουν αναπαραγωγή υλικού 360 μοιρών.



Tο 360 VR είναι μία μάσκα εικονικής πραγματικότητας που δουλεύει αποκλειστικά με το G5, με το οποίο συνδέεται μέσω ενός ειδικού καλωδίου. Κομψή και πρακτική, η μάσκα μπορεί να διπλώνει στα δύο ώστε οι χρήστες να μπορούν να την κουβαλούν εύκολα και να απολαμβάνουν την εμπειρία VR όποτε θέλουν, όπου θέλουν. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές VR στις οποίες το smartphone θα πρέπει να τοποθετείται στο εσωτερικό τους, το LG 360 VR είναι πολύ ελαφρύ - ζυγίζει σχεδόν το ένα τρίτο από άλλες ανταγωνιστικές VR μάσκες. Η συσκευή υποστηρίζει εικόνες και βίντεο από λήψη 360 μοιρών που έχει γίνει μέσω του LG 360 Cam, καθώς και υλικό προδιαγραφών Google Cardboard.



Το Cam Plus είναι ένα module που τοποθετείται στην ειδική υποδοχή της μπαταρίας του G5 και προσδίδει στο smartphone χρηστικότητα και λειτουργίες μιας φωτογραφικής μηχανής. Διαθέτει οθόνη LED και ειδική λαβή, καθώς και ξεχωριστά πλήκτρα για on/off, έλεγχο του κλείστρου, της εγγραφής και του ζουμ. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος του auto focus και των παραμέτρων της έκθεσης. Τέλος, συνδεδεμένο στο G5, το Cam Plus προσφέρει στη μπαταρία πρόσθετη χωρητικότητα 1.200 mAh, ώστε να διευκολύνονται οι λήψεις μεγαλύτερης διάρκειας.



Τέλος, το Hi-Fi Plus είναι ένα φορητό player με ενσωματωμένο Hi-Fi DAC, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την B&O Play, με στόχο να ικανοποιήσει όσους αποζητούν κορυφαία ηχητική απόδοση, την οποία μέχρι σήμερα μπορούσαν να απολαμβάνουν μόνο μέσα από συσκευές high-end. Εκτός από την τεχνολογία up-sampling, το Hi-Fi Plus υποστηρίζει και την αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ανάλυσης 32-bit, 384KHz. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως πρόσθετο module του LG G5, είτε ως ξεχωριστός μετατροπέας Hi-Fi DAC για οποιοδήποτε άλλο smartphone και PC. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης