Σε ασφάλεια και Cloud οι επενδύσεις Πληροφορικής των ευρωπαϊκών εταιρειών

Σε ασφάλεια και Cloud οι επενδύσεις Πληροφορικής των ευρωπαϊκών εταιρειών

Η αυξανομένη χρήση φορητών συσκευών για εξ’ αποστάσεως εργασία δημιουργεί νέες προκλήσεις, ενώ μέσω του cloud computing οι επιχειρήσεις μπορούν να προσαρμόζουν τις τεχνολογικές τους υποδομές στις ανάγκες τους

Σε ασφάλεια και Cloud οι επενδύσεις Πληροφορικής των ευρωπαϊκών εταιρειών
H ασφάλεια δεδομένων και οι νέες λύσεις Cloud είναι οι βασικοί τομείς επενδύσεων στον τομέα της Πληροφορικής (ΙΤ) από εταιρείες και οργανισμούς στην Ευρώπη, σύμφωνα και με πρόσφατη έρευνα της Toshiba.

Τα αποτελέσματά της αναδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το προσωπικό IT λόγω του πολλαπλασιασμού των συσκευών και της ανόδου του  Internet of Things και πώς αυτές οι τάσεις οδηγούν σε αυξημένες απαιτήσεις από το σύνολο των εργαζομένων. Οι απαιτήσεις αυτές περιλαμβάνουν τη διαχείριση των αναβαθμίσεων λογισμικού – που θεωρούνται η μεγαλύτερη πρόκληση αναφορικά με τη διαχείριση πολλαπλών συσκευών στο Ηνωμένο Βασίλειο (36%) και στη Γερμανία (39%) – μέχρι την προστασία των επιχειρήσεων από απειλές ασφαλείας που ενδέχεται να προκύψουν από την αύξηση των σημείων πρόσβασης σε ένα εταιρικό δίκτυο.

Καθώς περισσότερες συσκευές από ποτέ μπορούν να συνδέονται με εταιρικά δεδομένα, με το  62% του προσωπικού σε όλες τις αγορές να χρησιμοποιεί προσωπικές συσκευές όπως smartphones (42%) και tablets (31%) για εξ’ αποστάσεως εργασία, οι εταιρίες θεωρούν πλέον την ασφάλεια ως προτεραιότητα.

Οι λύσεις Cloud είναι επίσης μια βασική επένδυση, που βοηθάει τις εταιρίες να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό καθώς επιτρέπουν απλούστερη διαχείριση δεδομένων, εγγράφων και εφαρμογών που οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν στις συσκευές τους. Μέσω του cloud computing οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξάνουν ή να μειώνουν τις τεχνολογικές τους υποδομές σε απόλυτη συνάρτηση με τις ανάγκες τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης