Τρεις ελληνικές ομάδες με στόχο τους παγκόσμιους τελικούς του Imagine Cup

Τρεις ελληνικές ομάδες με στόχο τους παγκόσμιους τελικούς του Imagine Cup

Διεκδικούν τη συμμετοχής τους στην τελική φάση του φοιτητικού διαγωνισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Microsoft, στο Σιάτλ

Τρεις ελληνικές ομάδες με στόχο τους παγκόσμιους τελικούς του Imagine Cup
Έντεκα ομάδες συμμετείχαν στους ελληνικούς τελικούς του Imagine Cup της Microsoft, του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού που προωθεί την καινοτομία. Οι τρεις ομάδες που διακρίθηκαν παίρνουν μέρος στους διεθνείς ημιτελικούς και διαγωνίζονται με τις καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο, διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στους παγκόσμιους τελικούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Microsoft, στο Σιάτλ.

Η ομάδα Amanda ήταν εκείνη που ξεχώρισε στην κατηγορία World Citizenship. Με τη βοήθεια του Microsoft Azure και του Microsoft Band 2, δημιούργησε ένα virtual reality μουσείο συναισθημάτων, όπου ο χρήστης περιηγείται ελεύθερα σε έναν χώρο με εικόνες, βίντεο και διαδραστικό υλικό, αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση του φαινομένου εκφοβισμού μεταξύ ανηλίκων. 

Στην κατηγορία Innovation διακρίθηκε το project IoTBeezness. Πρόκειται για μια λύση ενταγμένη στο Ίντερνετ των Πραγμάτων, με την υποστήριξη του Microsoft Azure. Η υλοποίηση έγινε με τη χρήση Raspberry και έχει σχεδιαστεί ειδικά για μελισσοκόμους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να παρακολουθούν την κατάσταση που βρίσκονται οι κυψέλες τους, με τη βοήθεια ενός ειδικού δίκτυού αισθητήρων το οποίο τους παρέχει συμβουλές και προειδοποιήσεις. 

Η ομάδα K.A.S.E. ξεχώρισε στην κατηγορία Games, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο βιντεοπαιχνίδι parkour, όπου ο παίκτης ανεβαίνει επίπεδο χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις ενός ρομπότ.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό Imagine Cup για 13η χρονιά, έχοντας να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο πολλά από τα προηγούμενα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης