Samsung: Ξεπέρασε την Apple στην αγορά των ΗΠΑ

Samsung: Ξεπέρασε την Apple στην αγορά των ΗΠΑ

Οι καλές πωλήσεις του Samsung S7 αλλά και η μειωμένη ζήτηση των iPhone οδήγησαν την κορεάτικη εταιρία στην κορυφή των πωλήσεων μέσα στην... έδρα της Apple

Amazing outer space cake designs (pics)
Για την παγκόσμια αγορά των κινητών, και δη των smartphones, η αγορά των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο σε επίπεδο αριθμών και κερδών αλλά και σε επίπεδο εντυπώσεων. Μιλάμε για την «έδρα» της Apple όπου το iPhone κάθε γενιάς κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα.

Όμως σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρία αναλύσεων Counterpoint Research, η Samsung βρίσκεται πλέον στην κορυφή, περνώντας την Apple σε πωλήσεις. Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις πολύ καλές κριτικές αλλά και τις εξαιρετικές πωλήσεις που έχει επιτύχει η ναυαρχίδα της κορεάτικης εταιρίας το Galaxy S7.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρία αναλύσεων, η Samsung κατάφερε να έχει ένα ποσοστό της τάξεως του 28,8% της αγοράς για τον Μάρτιο την ίδια στιγμή που η Apple βρίσκεται στην δεύτερη θέση με ποσοστό στο 23%. Σ' αυτό πέρα από τις καλές πωλήσεις του Samsung συνέβαλε και το γεγονός ότι η αποδοχή των νέων iPhone 6 και 6Plus δεν ήταν η αναμενόμενη, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να μετριέται η απορρόφηση του iPhone SE.

Κλείσιμο
Στην τρίτη θέση της αγοράς των ΗΠΑ βρίσκεται η LG με ποσοστό 17,1%, αρκετά υψηλό για την Κορεάτικη εταιρία, καθώς είναι αυτή που «κινδυνεύει» περισσότερο από τους Κινέζους κατασκευαστές. Οι οποίοι όμως μάλλον δεν έχουν την διείσδυση που θα περίμεναν στην αγορά των ΗΠΑ, καθώς σημειώνουν μονοψήφια ποσοστά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης