Samsung Entrim 4D: Τα ακουστικά που κάνουν «αληθινή» την εικονική πραγματικότητα

Samsung Entrim 4D: Τα ακουστικά που κάνουν «αληθινή» την εικονική πραγματικότητα

Εκτός από το να παίζουν τον ήχο επιδρούν σε ένα νεύρο που βρίσκεται στο αυτί μας και μας κάνει να νομίζουμε ότι κινούμαστε

Samsung Entrim 4D: Τα ακουστικά που κάνουν «αληθινή» την εικονική πραγματικότητα
Το ότι η εικονική πραγματικότητα θα έφθανε τόσο γρήγορα τόσο μακριά σίγουρα δεν ήταν κάτι που το περιμέναμε. Παρά το γεγονός ότι συσκευές VR κάνουν διαρκώς την εμφάνισή τους (ιδίως σε συνδυασμό με κινητά τηλέφωνα) έλειπε από την εμπειρία κάτι πιο... χειροπιαστό. Και εδώ έρχεται να μπει η Samsung με τα νέα της ακουστικά.

Πρόκειται για τα ακουστικά Entrim 4D τα οποία κατασκευάστηκαν από το Creative Lab της εταιρίας και παρουσιάστηκαν σε μία έκθεση ηλεκτρονικών στο Τέξας των ΗΠΑ. Αυτό που ξεχωρίζει τα συγκεκριμένα ακουστικά, πέρα από τον εξαιρετικό τους ήχο, είναι το γεγονός ότι μπορούν να επιδρούν με ρεύμα πολύ χαμηλής τάσης σε ένα νεύρο που βρίσκεται μέσα στο αυτί και είναι υπεύθυνο για την ισορροπία των ανθρώπων. Στέλνοντας σήματα σ' αυτό το νεύρο, το ακουστικό μπορεί να δημιουργεί την αίσθηση της κίνησης ξεγελώντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Τα ακουστικά που παρουσίασε η κορεάτικη εταιρία υποστηρίζει ότι είναι ασφαλή, καθώς η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι ήδη γνωστή από την εκπαίδευση των πιλότων των μαχητικών σκαφών.

Κλείσιμο
Στο Τέξας δοκιμάστηκαν σε αρκετούς ανθρώπους (πάνω από 1.500) χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, ενώ όλοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εμπειρία. Πάντως η Samsung υποστηρίζει ότι τα ακουστικά αυτά θα χρειαστεί κάμποσο καιρό ακόμα εξέλιξης, καθώς θα πρέπει να λυθούν κάποια μικρά προβλήματα για την εμπορική τους εκμετάλλευση, όπως για παράδειγμα ότι σε πολύωρη χρήση μπορεί να δημιουργηθεί το αίσθημα της ναυτίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης