Την... ανάσα της Samsung νιώθει η Apple στην αγορά των ΗΠΑ

Την... ανάσα της Samsung νιώθει η Apple στην αγορά των ΗΠΑ

Αν και θεωρείτο κάστρο της Apple η Samsung βρίσκεται μια ανάσα από το να την φτάσει στην εξαιρετικά δύσκολη αγορά κινητών τηλεφώνων των ΗΠΑ

Την... ανάσα της Samsung νιώθει η Apple στην αγορά των ΗΠΑ
Μπορεί πριν λίγα χρόνια να έμοιαζε με ανέκδοτο όμως όπως δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία, η Samsung βρίσκεται πολύ κοντά στο να πιάσει την Apple στην κορυφή των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ. Η άλλοτε ακλόνητη στην κορυφή εταιρία από το Κουπερτίνο, αν και παραμένει πρώτη, νιώθει πια την ανάσα του Κορεάτη γίγαντα, που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και στην Αμερική.

Προς το παρόν η Apple εξακολουθεί να βρίσκεκται στην πρώτη θέση έχοντας μερίδιο αγοράς της τάξης του 40%. Όμως τα τελευταία δυο-τρία χρόνια η Samsung έχει μειώσει δραματικά την απόσταση, φθάνοντας την χρονιά που μας πέρασε το μερίδιο αγοράς της τάξης του 31%. Αριθμός που προφανώς την φέρνει στην πρώτη θέση των συσκευών Android στην αγορά τηων ΗΠΑ. 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η LG με 10% ενώ πιο κάτω βρίσκονται εταιρίες όπως η Motorola, η HTC και άλλες, που όλες μαζί φθάνουν το μόλις 5%. Παρ' όλη την πρωτιά της Apple αυτό που έχει σημασία είναι ότι η πλατφόρμα του Android έχει πλέον κερδίσει την πλειοψηφία των καταναλατών στις ΗΠΑ, κατέχοντας το 60% της αγοράς σε ότι αφορά τα λειτουργικά συστήματα.

Κλείσιμο

Σε παγκόσμιο επίπεδο πάντως η κυριαρχία της Samsung δεν κινδυνεύει, καθώς πούλησε 324,8 εκατομμύρια συσκευές, με την Apple στα 231,5 εκατομμύρια. Πάντως και οι δύο αισθάνονται ήδη την πίεση από τους Κινέζους κατασκευαστές, με την Ηuawei να έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ενώ αρκετοί άλλοι να δείχνουν ικανοί να ανέβουν σε τριψήφια νούμερα πωλήσεων τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης