Η Samsung θα πληρώσει 548 εκατομμύρια δολάρια στην Apple για αντιγραφή του iPhone

Η Samsung θα πληρώσει 548 εκατομμύρια δολάρια στην Apple για αντιγραφή του iPhone

H... αιώνια δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο γιγάντων φαίνεται να παίρνει ένα τέλος, με αμερικανικό δικαστήριο να επιδικάζει πρόστιμο ύψους 548 εκατομμυρίων ευρώ στην Samsung για αντιγραφή του iPhone της Apple

Η Samsung θα πληρώσει 548 εκατομμύρια δολάρια στην Apple για αντιγραφή του iPhone
Κρατάει χρόνια αυτή η... κολώνια, και η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων εταιριών για το ποιός αντέγραψε ποιόν είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά βιομηχανικά κατασκοπευτικά σίριαλ όλων των εποχών.

Μετά από τέσσερα χρόνια από την πρώτη μήνυση της Apple εναντίον της Samsung για καταπάτηση συγκεκριμένων πατεντών από την Samsung σε ότι αφορά την αντιγραφή από τους Κορεάτες των σχεδίων του iPhone, αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ένα τέλος (;) στην όλη ιστορία.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες, το δικαστήριο καλεί την Samsung να πληρώσει στην Apple πρόστιμο ύψους 548 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό βέβαια φαίνεται αρκετά υψηλό, όμως στην πράξη είναι ένας καλός συμβιβασμός για την Samsung καθώς η Apple είχε αρχικά ζητήσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η απόφαση του δικαστηρίου καλεί την Samsung να καταβάλει το ποσό μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Κλείσιμο
Αν πάντως όσοι παρακολουθούν το σίριαλ πίστευαν ότι θα είχε ένα τέλος, η Samsung ανακοίνωσε θα ζητήσει αποζημίωση για τα χρήματα με τα οποία θα αποζημιώσει την Apple! Kαι μάλιστα επιμένει ότι θα συνεχίσει την δική της διαμάχη εναντίον της Apple ώστε να πάρει και αυτή την αποζημίωση που διεκδικούσε εδώ και τέσσερα χρόνια.

Με άλλα λόγια, και παρά την απόφαση του δικαστηρίου, η απόφαση δεν δίνει ένα οριστικό τέλος στην διαμάχη των δύο εταιριών με το σίριαλ να συνεχίζεται. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης