Huawei Mate 8: Ναυαρχίδα με οθόνη 6 ιντσών και πανίσχυρο επεξεργαστή

Huawei Mate 8: Ναυαρχίδα με οθόνη 6 ιντσών και πανίσχυρο επεξεργαστή

Η από καιρό αναμενόμενη κορυφαία συσκευή της Huawei παρουσιάστηκε στο κοινό, διαθέτοντας ιδιαίτερα εντυπωσιακή κατασκευή και σχεδίαση, η οποία συνοδεύεται με κορυφαία χαρακτηριστικά

Huawei Mate 8: Ναυαρχίδα με οθόνη 6 ιντσών και πανίσχυρο επεξεργαστή
Για την τρίτη δύναμη παγκοσμίως στην αγορά τηλεφώνων (πίσω από τις Samsung και Apple) η σημερινή ημέρα είναι μία από τις πιο σημαντικές στην πρόσφατη ιστορία της, καθώς η παρουσίαση της νέας «ναυαρχίδας» της την βρίσκει στην ιδανικότερη συγκυρία...

Σε διαρκή άνοδο τα δύο τελευταία χρόνια, η κινέζικη εταιρία θεωρείται πλέον ένα σημαντικός παγκόσμιος παίκτης στην αγορά των κινητών, κάτι που δίνει μία ξεχωριστή σημασία στην παρουσίαση του νέου κορυφαίο μοντέλου της.

Το από καιρό αναμενόμενο Mate 8 έκανε τελικά όπως είχε προγραμματιστεί την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Κίνα, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Η οθόνη είναι στις 6 ίντσες με ανάλυση 1920x1080p (και όχι κάτι παραπάνω όπως θα περίμεναν πολλοί) και πυκνότητα στα 367 ppi.

Και αν η οθόνη από πλευράς ανάλυσης μπορεί να μην είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Mate 8, αυτό που κρύβεται από κάτω είναι σίγουρα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ο λόγος για τον νέο επεξεργαστή της ίδιας της Huawei (μέσω της θυγατρικής της HiSilicon), τον Κirin 950, με οκταπύρηνη CPU που αποτελείται από τέσσερις Cortex A72 στα 2,3 GHz και άλλους τέσσερις Cortex A53 χρονισμένους στα 1,8 GHz. Ο εν λόγω Kirin, που ήδη έχει συγκεντρώσει εγκωμιαστικά σχόλια για την απόδοσή του, συνοδεύεται από έναν ακόμα επεξεργαστή που αναλαμβάνει δράση σε δευτερεύουσες εργασίες και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Για την τροφοδοσία φροντίζει μία μπαταρία στα 4.000 mAh, ενώ υπάρχουν δύο εκδόσεις με μνήμη RAM 3 και 4 Gb και τρεις διαφορετικής χωρητικότητας στα 32, 64 και 128 Gb. Όσο για τις κάμερες αυτές είναι στα 16 MPixels πίσω και 8 MPixels εμπρός με μέρη κατασκευής της Sony.  
Κλείσιμο

Από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του νέου τηλεφώνου είναι το εξαιρετικό design με την οθόνη να φθάνει έως τα άκρα το πλαισίου. Το Mate 8 είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο υψηλής ποιότητας. Yπάρχει επίσης αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, υποδοχή για δύο κάρτες SIM και προεγκατεστημένο το Android στην νεότερη έκδοσή του (6.0).

Η νέα κορυφαία συσκευή της Ηuawei θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα και από τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει να πωλείται σε όλο τον κόσμο. Το Mate 8 αντανακλά τη στρατηγική στροφή της κινέζικης εταιρείας, με στόχο να εδραιωθεί μεταξύ των πρώτων κατασκευαστών smartphones για την ποιότητα των συσκευών της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης