Vertu Aster Yosegi: Κινητό τηλέφωνο με... ξύλινη επένδυση και κόστος χιλιάδων ευρώ (βίντεο)

Vertu Aster Yosegi: Κινητό τηλέφωνο με... ξύλινη επένδυση και κόστος χιλιάδων ευρώ (βίντεο)

Η γνωστή για τα extreme (σε κόστος αλλά και σχεδίαση) τηλέφωνά της Vertu δημιούργησε ένα ακόμα ιδιαίτερο τηλέφωνο, το οποίο έχει επένδυση από ένα ειδικής επεξεργασίας πανάκριβο ξύλο

Vertu Aster Yosegi: Κινητό τηλέφωνο με... ξύλινη επένδυση και κόστος χιλιάδων ευρώ (βίντεο)
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Vertu είναι η εταιρία κινητών τηλεφώνων που απευθύνεται σε ένα πολύ VIP κοινό σε όλο τον κόσμο, με το πελατολόγιό της να είναι απο σταρ του Χόλιγουντ έως και πετρελαιάδες του Κόλπου. Κύριο χαρακτηριστικό τους η πολυτελής κατασκευή με σπάνια υλικά τα οποία μαζί με την περιορισμένη παραγωγή, ανεβάζουν το κόστος σε πολλές χιλιάδες ευρώ. 

Η πιο πρόσφατη δημιουργία της είναι το Vertu Aster Yosegi, το οποίο έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την υιοθέτηση του ξύλου στην κατασκευή του τηλεφώνου. Όχι όμως οποιουδήποτε ξύλου, αλλά ενός ειδικού και πανάκριβου τύπου, στο οποίο γίνεται επεξεργασία και βαφή σύμφωνα με μία ιαπωνική τεχνική που ονομάζεται Yosegi.

Το τελικό σχέδιο το οποίο είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών και υψηλής αισθητικής είναι δημιουργία του Ιάπωνα καλλιτέχνη Hiroko Imada. Aφού τοποθετηθεί το ξύλο, περνιέται με έξι επίπεδα από υψηλής ποιότητας λάκα από ειδικούς τεχνίτες, κάτι που σύμφωνα με την εταιρία την υποχρεώνει να κατασκευάσει μόλις 50 από αυτά.

Κλείσιμο
Κατά τα λοιπά πρόκειται για ένα σύγχρονο smartphone με οθόνη 4,7 ιντσών η οποία καλύπτεται από ζαφείρι που δεν χαράζει, δεν σπάζει ούτε θαμπώνει. Τρέχει σε λειτουργικό Android 5.1 ενώ η μηχανή του είναι στα 13ΜΡ και υπογράφεται από την κορυφή των φωτογραφικών μηχανών, την γνωστή και πανάκριβη εταιρία Hasselbland.

Όσο για το κόστος, αυτό δεν ανακοινώνεται προς το παρόν. Άλλωστε και σ' αυτή την περίπτωση, όπως και σε όλα τα ακριβά και μοναδικά πράγματα σ' αυτό τον μάταιο κόσμο, ισχύει το ρητό «όποιος έχει να το αγοράσει, δεν ρωτάει πόσο κάνει». Οι υπόλοιποι ας αρκεστούμε στις φωτογραφίες και τα βίντεο που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης