Mεγάλες απώλειες για την Lenovo λόγω της υποτονικής ζήτησης των κινητών της

Mεγάλες απώλειες για την Lenovo λόγω της υποτονικής ζήτησης των κινητών της

Παρά το γεγονός ότι το τμήμα των υπολογιστών της πηγαίνει αρκετά καλά, τα τηλέφωνά της, όπως συμβαίνει και σε πολλούς άλλους κατασκευαστές, την οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες μέσα στην χρονιά

Mεγάλες απώλειες για την Lenovo λόγω της υποτονικής ζήτησης των κινητών της
Μπορεί η Lenovo να είναι μία παγκόσμια δύναμη στους υπολογιστές, όμως η αγορά των τηλεφώνων φαίνεται να είναι και για αυτήν η «μαύρη τρύπα» μέσα από την οποία δύσκολα μπορεί να αποκομίσει κάποια κέρδη. Λόγω της εξαγοράς της Motorola και τα αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων απούλητα τηλέφωνά της, η εταιρία υπέστη ζημιά 714 εκατομμυρίων δολαρίων, για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία έξι χρόνια. 

Οι πωλήσεις των PC επίσης δεν ήταν στο φόρτε τους μέσα στην χρονιά, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 17% (η οποία όμως είναι μικρότερη από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές της). Παρ' όλα αυτά η Lenovo παρουσίασε συνολικές πωλήσεις που ήταν... πάνω από πέρσι, με έσοδα 12,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ βρίσκεται και έτοιμη να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα περικοπών, με το οποίο θα εξοικονομήσει περί τα 650 εκατομμύρια δολάρια. Ένα πρόγραμμα βεβαίως που όπως συμβαίνει συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις, αφορά κατά κύριο λόγο την απόλυση πάνω από 3.200 υπαλλήλων της σε όλο τον κόσμο.

Κλείσιμο
Οι υπεύθυνοι της εταιρίας υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζουν τις πιο σκληρές συνθήκες της αγοράς τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι σίγουροι ότι το κόστος της εξαγοράς της Motorola ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα τους το ανταποδώσει κάποια στιγμή.

Η Motorola είναι αυτή την στιγμή η κύρια δύναμη κρούσης του γκρουπ, καθώς παρουσιάζει έντονη κινητικότητα και αυξημένες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο (11% πάνω σε σχέση με πέρσι), κάτι που κάνει τους υπεύθυνους του γκρουπ να πιστεύουν ότι οι απώλειες της φετινής χρονιάς από τα κινητά θα είναι μία κακή ανάμνηση σε λίγους μήνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης