Γιατί το Facebook υποχρεώνει τους υπαλλήλους του να αγοράσουν συσκευές Android;

Γιατί το Facebook υποχρεώνει τους υπαλλήλους του να αγοράσουν συσκευές Android;

O επικεφαλής προϊόντων Chris Cox έδωσε εντολή στους υπαλλήλους του Facebook ανά τον κόσμο να αρχίσουν να υιοθετούν συσκευές με Android λειτουργικό έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη εξοικείωση με την συγκεκριμένη πλατφόρμα

Γιατί το Facebook υποχρεώνει τους υπαλλήλους του να αγοράσουν συσκευές Android;
Η εξήγηση είναι απλή και αρκετά εύκολη στο να γίνει αντιληπτή. Με το Facebook να έχει σχεδόν εξαντλήσει την βάση του πελατολόγιού του στις αναπτυγμένες χώρες, κοιτάζει πλέον ως τις μεγάλες επόμενες αγορές τις χώρες που πρόκειται να αποτελέσουν την ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Βραζιλία αλλά και άλλες μικρότερες αγορές αλλά εξίσου σημαντικές όπως οι χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης, είναι το νέο μεγάλο πεδίο δράσης για το Facebook και η δεξαμενή για την ενσωμάτωση περισσότερων χρηστών.

Για να γίνει όμως αυτό, η εταιρία θα πρέπει να ακούσει τα μηνύματα της αγοράς. Και τα μηνύματα αυτά λένε ότι οι καταναλωτές σ' αυτές τις χώρες, στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν συσκευές χαμηλού κόστους, με λειτουργικό Android και όχι κάποιο ακριβό iPhone με το iOS.

Έτσι για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τις τεράστιες αγορές θα πρέπει να γνωρίζουν πως συμπεριφέρεται το Facebook σε συσκευές με Android και μάλιστα όχι με τις τελευταίες μόνο εκδόσεις του αλλά και με παλαιότερες. Παρά λοιπόν ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι του Facebook (ιδίως στην Αμερική) είτε έχουν είτε θα προτιμούσαν ένα iPhone,ο Cox τους υποχρεώνει να στραφούν προς συσκευές Android έτσι ώστε να έχουν πιο στενή επαφή με τους νέους πελάτες που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια. 

Η απόφαση αυτή, μαζί με εκείνη που υποχρέωνε αρκετούς υπαλλήλους αλλά και προγραμματιστές του Facebook να τρέχουν την εφαρμογή ακόμα και σε δίκτυα 2G (για να προσομειώνεται καλύτερα η λειτουργία του σε χώρες με τέτοια δίκτυα, όπως στην Αφρική και απομακρυσμένες περιοχές της Ασίας), είναι ενδεικτικές για την αποφασιστικότητα των στελεχών του Facebook να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη, όταν πρόκειται για τόσο μεγάλες χώρες (και συνακόλουθα τεράστια αύξηση των κερδών τους).
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης