Δείτε την απίστευτη «γέφυρα» πλοίου που μοιάζει με το Σταρ Τρεκ (και το ξεπερνά...)

Δείτε την απίστευτη «γέφυρα» πλοίου που μοιάζει με το Σταρ Τρεκ (και το ξεπερνά...)

Πρόκειται για μία νέα αντίληψη για την σχεδίαση του χώρου εργασίας ενός καπετάνιου, το οποίο σχεδίαση η Ρολς Ρόις για ένα νορβηγικό πλοίο που ξεκίνησε τα ταξίδια του στο διάστημα (συγγνώμη, στη θάλασσα...) τον περασμένο Αύγουστο

Δείτε την απίστευτη «γέφυρα» πλοίου που μοιάζει με το Σταρ Τρεκ (και το ξεπερνά...)
Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάπου ψάχνετε τον Κάπτεν Κερκ και τον Μίστερ Σποκ να κυβερνούν το Έντερπράϊζ. Όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην σχεδίαση μιας «γέφυρας» ενός πλοίου, με έμπνευση και εκτέλεση από την γνωστή Ρολς Ρόϊς. 



Οι εικόνες μιλούν πραγματικά μόνες τους για το πως η αγγλική εταιρία δημιούργησε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον για τους ναυτικούς, με σχεδίαση και εργονομία που σε τίποτα δεν θυμίζει όσα ξέρουμε από τα υπάρχοντα πλοία.

Κλείσιμο


Η νέα αυτή προσέγγιση η οποία όπως είναι φυσικό βασίζεται πάνω στην εκτεταμένη χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων, ενσωματώθηκε σε ένα νέο πλοίο με την ονομασία Stril Luna, το οποίο κατασκευάστηκε από την Νορβηγική εταιρία Simon Mokster Shipping και ξεκίνησε τα ταξίδια του τον Αύγουστο. 



Η εξέλιξη όλων όσων βλέπουμε στις φωτογραφίες πήρε πάνω από τρία χρόνια, και σχεδιάστηκε με βάση την άνεση του καπετάνιου αλλά και τον καλύτερο έλεγχο του πλοίου σε κάθε είδους ελιγμό.



Η κεντρική ιδέα ήταν να σχεδιαστεί ένας χώρος εργασίας «χτισμένος» γύρω από τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με τον χειρισμό του πλοίου να γίνεται ένα απλό παιχνίδι στα χέρια ενός ικανού αλλά και πολύ καλά εκπαιδευμένου καπετάνιου. 





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης