Google: Η 605η επέτειος του Αστρονομικού Ρολογιού της Πράγας στο σημερινό Doodle

Google: Η 605η επέτειος του Αστρονομικού Ρολογιού της Πράγας στο σημερινό Doodle

Πρόκειται για ένα ρολόι που κατασκευάστηκε το Μεσαίωνα - Αποτελεί σημαντική και δημοφιλή τουριστική «ατραξιόν», είναι ένα πιστό αντίγραφο του αρχικού

Google: Η 605η επέτειος του Αστρονομικού Ρολογιού της Πράγας στο σημερινό Doodle
Το τεχνολογικό και ιστορικό μνημείο της Τσεχίας που προκαλεί το θαυμασμό κάθε επισκέπτη που γιορτάζει σήμερα το 605 έτος ύπαρξής του τιμά η Google με το σημερινό doodle της. Το Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας είναι πιθανώς το τρίτο της Ευρώπης σε χρονολογική σειρά, μετά το αστρονομικό ρολόι της Πάδοβας (1344) στην Ιταλία και το θαυμάσιο αστρονομικό ρολόι του Στρασβούργου.

Πρόκειται για ένα ρολόι που κατασκευάστηκε το Μεσαίωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τσεχίας. Το σημερινό ρολόι που αποτελεί σημαντική και δημοφιλή τουριστική «ατραξιόν», είναι ένα πιστό αντίγραφο του αρχικού, που καταστράφηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται στον νότιο τοίχο του Παλιού Δημαρχείου, στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης.

Το Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας, γνωστό από τότε μέχρι σήμερα στους Τσέχους ως Orloj (Ορλόι) από παράφραση της ελληνικής λέξεως ωρολόγιον, απετέλεσε από τότε κόσμημα και σύμβολο της ιστορικής πρωτεύουσας της Βοημίας, της Τσεχοσλοβακίας και σήμερα της Τσεχίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης