Η αιολική είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία

Η αιολική είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία

Το σκεπτικό των Βρετανών απλό: Επειδή η αιολική είναι η φθηνότερη ενέργεια, όσο περισσότερα αιολικά πάρκα δημιουργούνται τόσο λιγότερο θα χρησιμοποιούνται οι παραδοσιακές μορφές ενέργειας -όπως τα ορυκτά καύσιμα

Η αιολική είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία
Η πιο οικονομική μορφή ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία παράγεται από την αιολική ενέργεια, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg New Energy Finance (BNEF), που όπως επισημαίνει αυτό σημειώνεται για πρώτη φορά σε μία από τις οικονομίες της G7.

Αυτό ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα της αύξησης στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και της τεχνολογικής εξέλιξης στην απόδοση και αποθήκευση που οδηγεί στην αύξηση του κόστους της παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.

Εφόσον, λοιπόν, απαιτούνται περισσότερα καύσιμα σε ένα εργοστάσιο άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας και επομένως αυξάνεται το κόστος της, δίνεται δυνατότητα να αναπτύσσονται νέες μονάδες παραγωγής ενέργειας με τη δύναμη του ανέμου ή του ήλιου.

Κλείσιμο
Όπως επισημαίνει η έρευνα τα κόστη αφορούν στο προσωπικό και την συντήρηση, αλλά η παραγωγή ενέργειας προέρχεται μόνο από τη φύση.



«Έχοντας την επιλογή μίας οικονομικής ή ακριβής μεθόδου παραγωγής ενέργειας, οι εταιρίες θα επιλέξουν την πιο οικονομική. Ωστόσο, παλαιότερα ήταν δυσκολότερο να γίνει αυτή η επιλογή εξαιτίας των περιορισμένων μονάδων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών», αναφέρει το κείμενο.

Εντούτοις, όσο περισσότερες μονάδες δημιουργούνται, τότε ολοένα λιγότερη θα είναι η χρήση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας.

Επομένως, όσο περισσότερες είναι οι μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο λιγότερο θα χρησιμοποιούνται οι μονάδες παραγωγής άνθρακα και αερίου, ενώ προς το παρόν στη Μεγάλη Βρετανία το 10% της ενέργειας παράγεται από τον άνεμο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης