Ο Ζάκερμπεργκ στέλνει δορυφόρο στο διάστημα για να δώσει Internet στην Αφρική

Ο Ζάκερμπεργκ στέλνει δορυφόρο στο διάστημα για να δώσει Internet στην Αφρική

Θέλει να συνδέσει ολόκληρο τον πλανήτη και να παρέχει online πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους, όπου και αν βρίσκονται

Ο Ζάκερμπεργκ στέλνει δορυφόρο στο διάστημα για να δώσει Internet στην Αφρική
Είναι γνωστό το όραμα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δημιουργού του Facebook, για τη δικτύωση όλων των ανθρώπων και την κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασης στο Internet. Μέσω της πρωτοβουλίας Internet.org ο δαιμόνιος Μαρκ προωθεί τα σχέδια του, σε συνεργασία με πολλούς φορείς, οργανισμούς και άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Σήμερα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πώς σχεδιάζει να καλύψει άμεσα μεγάλες περιοχές της αφρικανικής ηπείρου, όπου η έλλειψη επίγειων υποδομών και δικτύων είναι καθολική.

«Ενθουσιασμένος ανακοινώνω το πρώτο μας έργο παροχής Internet από το διάστημα. Ως μέρος των προσπαθειών μας μέσω του Internet.org, για να συνδέσουμε τον κόσμο, συνεργαζόμαστε με την Eutelsat για να στείλουμε σε τροχιά έναν δορυφόρο που θα συνδέει εκατομμύρια ανθρώπους», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Κλείσιμο


Με εμπορικά αξιοποιήσιμη χωρητικότητα σε 31 δορυφόρους, οι οποίοι παρέχουν κάλυψη σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδία και σε σημαντικά τμήματα της αμερικανικής ηπείρου και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, η Eutelsat Communications αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Σημειώνεται δε, ότι πριν από λίγα χρόνια είχε θέσει σε τροχιά πάνω από την Ευρώπη αντίστοιχο δορυφόρο, για την παροχή γρήγορης σύνδεσης στο Διαδίκτυο, με στόχο τις «λευκές περιοχές» της γηραιάς ηπείρου. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, κυρίως σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σημεία, έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες. Η λύση παρέχεται και στη χώρα μας από τον OTE και τη Forthnet, με δυνατότητα παράλληλης λήψης τηλεοπτικού σήματος –οι δορυφόροι εκπομπής του OTE TV και της Nova ανήκουν επίσης στη Eutelsat.

«Με τη χρήση αεροσκαφών και δορυφόρων, διευρύνουμε τους τρόπους με τους οποίους δίνουμε πρόσβαση στο Internet από τον ουρανό... Για ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, οι παραδοσιακές υποδομές σύνδεσης είναι αναποτελεσματικές. Γι’ αυτό χρειάζεται να εφεύρουμε νέες τεχνολογίες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Eutelsat, ένας νέος δορυφόρος που ονομάζεται Amos-6 πρόκειται να παράσχει διαδικτυακή κάλυψη σε μεγάλα τμήματα της υποσαχάριας Αφρικής. Ο δορυφόρος Amos-6 είναι υπό κατασκευή. Θα εκτοξευτεί το 2016 και όταν βρεθεί σε γεωστατική τροχιά θα καλύπτει μεγάλα τμήματα της Δυτικής, Ανατολικής και Νότιας Αφρικής», εξηγεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.



Και καταλήγει: «Αυτή είναι μόνο μία από τις καινοτομίες πάνω στις οποίες δουλεύουμε για να επιτύχουμε την αποστολή μας στο Internet.org. Η συνδεσιμότητα αλλάζει τις ζωές (των ανθρώπων) και τις κοινωνίες. Συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να συνδέσουμε ολόκληρο τον πλανήτη -ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάξουμε πέρα ​​από τον πλανήτη μας».

Παράλληλα, έχει αναρτήσει φωτογραφίες από τον χώρο κατασκευής του δορυφόρου και τη μεταφορά του με μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης