Η πρώτη ελληνική επιχείρηση που δεν δέχεται πληρωμές σε μετρητά

Η πρώτη ελληνική επιχείρηση που δεν δέχεται πληρωμές σε μετρητά

Βασίζεται μόνο σε συναλλαγές με κάρτες, ενώ στο κοντινό μέλλον θα είναι δυνατές και οι απευθείας πληρωμές μέσω εφαρμογής για smartphones

Η πρώτη ελληνική επιχείρηση που δεν δέχεται πληρωμές σε μετρητά
Τα capital controls έφεραν μεταξύ άλλων στην επιφάνεια τη χρόνια υστέρηση που παρουσίαζε η ελληνική αγορά στη χρήση καρτών και εν γένει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ανατραπεί κατ' ανάγκη τους τελευταίους μήνες, οπότε οι πληρωμές μέσω καρτών εκτιμάται ότι παρουσιάζουν πολύ μεγάλη αύξηση, φτάνοντας σε ιστορικά υψηλά και για πρώτη φορά σε διψήφια νούμερα έναντι του συνολικού τζίρου -τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος του τριμήνου.

Και μπορεί να φαίνεται σχεδόν απίθανο για τα ελληνικά δεδομένα, υπάρχει ωστόσο ήδη μια επιχείρηση που έχει καταργήσει τα μετρητά και βασίζεται μόνο σε συναλλαγές με κάρτες, ενώ στο κοντινό μέλλον θα είναι δυνατές και οι απευθείας πληρωμές μέσω εφαρμογής για smartphones (in app).

Πρόκειται για την Tennis Square, μια νέα ακαδημία τένις που λειτουργεί στο Μαρούσι. Είτε πρόκειται για την ανανέωση μιας συνδρομής ή την πληρωμή ενός μαθήματος, είτε για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού ή ακόμα και για ένα ρόφημα από το καφέ που λειτουργεί στον μοντέρνο χώρο πλησίον των τεσσάρων γηπέδων, οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τη χρήση σταθερών ή mobile POS τερματικών.

Η απόφαση αυτή των δύο νέων επιχειρηματιών και προπονητών της ακαδημίας, Αποστόλη Τριάντη και Δημήτρη Φιλίππου, πηγάζει από τη συνειδητοποίηση πως έτσι όλες οι συναλλαγές γίνονται γρήγορα, με ασφάλεια και διαφάνεια. 

Την ακαδημία Tennis Square υποστηρίζει η MasterCard (συναλλαγές στους χώρους της γίνονται βεβαίως και με κάρτες Visa), εντάσσοντάς την στο πρόγραμμα «Cashless Pioneers» και παρέχοντάς της τα εφόδια ώστε να αναπτύξει περαιτέρω τη λειτουργία της, αξιοποιώντας την τεχνολογία και το διεθνές δίκτυο συνεργατών της. Η ακαδημία θα χρησιμοποιηθεί και ως χώρος για την πιλοτική εφαρμογή νέων υπηρεσιών και λύσεων της MasterCard.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης