Smartphone με οθόνη που ανταποκρίνεται στην πίεση από τη Huawei

Smartphone με οθόνη που ανταποκρίνεται στην πίεση από τη Huawei

Με μεταλλικό σώμα, πάχος 7,2 χιλιοστά και καλή αναλογία ως προς το μέγεθος της οθόνης των 5,5 ιντσών και τον συνολικό όγκο, δίνει συμπαγή αίσθηση και δεν προβληματίζει ιδιαίτερα στο κράτημα

Smartphone με οθόνη που ανταποκρίνεται στην πίεση από τη Huawei
Το πρώτη της smartphone με τεχνολογία Force Touch, που κάνει την οθόνη να ανταποκρίνεται στην πίεση (στην ειδική premium έκδοσή του), ανακοίνωσε στο Βερολίνο η Huawei. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Mate ενσωματώνει κάποια επιπλέον καινοτόμα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και θα φέρει την κινεζική εταιρεία σε ευθεία τιμολογιακή αντιπαράθεση με την Apple και τη Samsung.

Επιδιώκοντας για άλλη μια φορά τη σύγκριση με το iPhone, η Huawei τοποθέτησε αρκετές φορές το Mate S δίπλα στο 6 Plus, για να προβάλει αυτά που πιστεύει ότι είναι τα σημεία υπεροχής της δικής της συσκευής. Με μεταλλικό σώμα, πάχος 7,2 χιλιοστά και καλή αναλογία ως προς το μέγεθος της οθόνης των 5,5 ιντσών και τον συνολικό όγκο, το Mate S δίνει συμπαγή αίσθηση και δεν προβληματίζει ιδιαίτερα στο κράτημα.

Κλείσιμο


Η βασική κάμερα έχει RGBW αισθητήρα ανάλυσης 13 MPixels, με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και επιλογή χειροκίνητων ρυθμίσεων, για όσους ψάχνονται περισσότερο με τη φωτογραφία. Η εμπρός ακολουθεί τη γνωστή πεπατημένη της Huawei, με αισθητήρα 8 MPixels και φίλτρα που βελτιώνουν την όψη του προσώπου, για καλύτερες selfies.



Το Mate S φοράει οκταπύρηνο επεξεργαστή της Hisilicon (Kirin 935, 2.2 GHz + 1.5 GHz) και η AMOLED Full HD (με πυκνότητα 401 ppi) οθόνη του προστατεύεται από Gorilla Glass τέταρτης γενιάς. Κρύσταλλο επίστρωσης ζαφειριού, για υψηλή αντοχή στις γρατσουνιές, ενσωματώνει και ο φακός της βασικής κάμερας στην πίσω όψη.

Σύμφωνα με τη Huawei, η μπαταρία των 2.700 mAh φορτίζει δυο φορές πιο γρήγορα από αυτή του iPhone 6 Plus. Επιπλέον, η δική της flagship συσκευή είναι αδιάβροχη –χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπαίνει στο νερό. Βελτιωμένη ταχύτητα αναγνώρισης και ευαισθησία υπόσχεται και ο νέος αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος, τοποθετημένος στην πίσω πλευρά, κάτω από την κάμερα.

Θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις, με 3 Gb RAM και χωρητικότητα 32 ή 64 Gb (συν υποδοχή για δυο 4G κάρτες SIM). Στην ελληνική αγορά αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις πανευρωπαϊκές τιμές που ανακοινώθηκαν, το 32άρι θα κοστίζει 649 ευρώ και το 64άρι 699 ευρώ. Πάντως, για την ώρα, η Huawei δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πότε και σε ποια τιμή θα κυκλοφορήσει η ειδική premium έκδοση (των 128 Gb) με την τεχνολογία οθόνης Force Touch.

Ενόψει της IFA, η Huawei παρουσίασε και το νέο της smartwatch, με στρογγυλή οθόνη αφής 1,4 ιντσών, επικαλυμμένη με κρύσταλλο ζαφειριού για ανθεκτικότητα στις γρατσουνιές, διάμετρο 42 χιλιοστών και αισθητήρες κίνησης έξι κατευθύνσεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης