Ποιοι λένε «ναι» και ποιοι «όχι» στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Ποιοι λένε «ναι» και ποιοι «όχι» στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Τι απαντούν επιπλέον στο ερώτημα για το τι θα πρέπει να συμβεί μετά το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος 

Ποιοι λένε «ναι» και ποιοι «όχι» στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Οι Γερμανοί είναι οι μόνοι μεταξύ των λαών επτά βορειοευρωπαϊκών χωρών που στην απόλυτη πλειοψηφία τους (53%) επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, όντας επίσης οι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι γύρω από το θέμα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ερευνών YouGov, οι Γάλλοι είναι εκείνοι που βλέπουν θετικότερα την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, καθώς το 36% λέει «ναι», το 33% «όχι» και το 32% δεν γνωρίζει (τα ποσοστά προκύπτουν μετά από στρογγυλοποίηση). 

Πλέον αδιάφοροι εμφανίζονται οι Σουηδοί (40%), οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην ευρωζώνη, ενώ το «ναι» στην παραμονή της Ελλάδα στο ευρώ λαμβάνει τα ισχνότερα ποσοστά (24%) σε Δανία και Νορβηγία, δυο χώρες που βρίσκονται επίσης εκτός της νομισματικής ένωσης και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών φαίνεται να αδιαφορεί για τις εξελίξεις εντός της ευρωζώνης.

Κλείσιμο
Στην ερώτηση για την πιθανότητα ενός Grexit, το 62% των Δανών το θεωρούν πιθανό, όπως το 59% των Βρετανών και το 56% των Γερμανών. Σε Νορβηγία, Σουηδία, Γαλλία και Φινλανδία επίσης η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σε ποσοστά όμως λίγο κάτω από το 50%.

Τέλος, στο ερώτημα για το τι θα πρέπει να συμβεί μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, σε ανοικτό διαδικτυακό γκάλοπ μέσω του yougov.co.uk, το 44% υποστηρίζει ότι οι ηγέτες της Ευρώπης θα πρέπει να τερματίσουν τις διαπραγματεύσεις και να προετοιμαστούν για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αντίθετα, το 31% επιλέγει την απάντηση ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να κοιτάξουν για μια νέα συμφωνία την οποία η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει δεκτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης