Υπηρεσία μουσικής και από το Facebook;

Υπηρεσία μουσικής και από το Facebook;

Ενώ ο Prince απέσυρε τα δικαιώματα χρήσης της μουσικής του από τα Spotify, Apple Music και Rdio, όπως προτίθεται να κάνει και με τις άλλες υπηρεσίες streaming μουσικού περιεχομένου

Υπηρεσία μουσικής και από το Facebook;
Είναι πολλές... Τις χρησιμοποιούμε καθημερινά στο γυμναστήριο, στον απογευματινό μας περίπατο, στα ταξίδια μας. Spotify, Apple Music, Tidal, Napster, Google Play Music, Pandora είναι μερικές από τις διαθέσιμες online streaming μουσικές υπηρεσίες που προσφέρουν στον χρήστη περίπου τα ίδια πράγματα.

Αλλά μάλλον δεν είναι αρκετές, τουλάχιστον όχι για τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Οπότε όλοι οι μεγάλοι και μικρότεροι παίκτες της διαδικτυακής αγοράς on demand μουσικού περιεχομένου είναι πολύ πιθανό να έρθουν σύντομα αντιμέτωποι με έναν πολύ ισχυρό ανταγωνιστή, το Facebook.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, η Facebook συζητά εδώ και πολύ καιρό με μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες για την εξασφάλιση δικαιωμάτων χρήσης των τραγουδιών τους. Επίσημη τοποθέτηση από την εταιρία ή από τις δισκογραφικές εταιρίες δεν υπάρχει και ο Mr Facebook δεν αναφέρθηκε σε κάτι τέτοιο στο πρόσφατο ωριαίο chatting με την κοινότητα των χρηστών.
Κλείσιμο

Με τον χρόνο παραμονής του κάθε χρήστη στην πλατφόρμα του Facebook να αυξάνεται διαρκώς, είναι σίγουρο ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεγκ αναζητά συνεχώς τρόπους για να διατηρήσει και να βελτιώσει τις μέχρι σήμερα επιδόσεις. Η παράλληλη ακρόαση της μουσικής που ο καθένας επιθυμεί μπορεί να είναι ένας από αυτούς και κάτι που πολύ συχνά συμβαίνει ήδη μέσω άλλων αντίστοιχων υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ο Prince απέσυρε τα δικαιώματα χρήσης της μουσικής του από τα Spotify, Apple Music και Rdio. Το ίδιο προτίθεται να κάνεις σύμφωνα με εκπροσώπους τους και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες μουσικού streaming. Ο διάσημος καλλιτέχνης δεν συμφωνεί με τον εν λόγω τρόπο διανομής των τραγουδιών, ο οποίος λέγεται ότι αποφέρει ελάχιστα έσοδα στους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες, αλλά προβάλλεται ως ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της πειρατείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης