Δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για καρτ-ποστάλ του Τσίπρα, λίγο ούζο και το χρέος!

Δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για καρτ-ποστάλ του Τσίπρα, λίγο ούζο και το χρέος!

Βρίσκει ανταπόκριση η πρωτοβουλία ενός 29χρονου Λονδρέζου να συγκεντρώσει 1,6 δισ. ευρώ και να τα διαθέσει για τις άμεσες ταμειακές ανάγκες της χώρας μας

Δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για καρτ-ποστάλ του Τσίπρα, λίγο ούζο και το χρέος!
Με σύνθημα «Ας χρηματοδοτήσουμε από κοινού ένα ταμείο διάσωσης για την Ελλάδα, από τον λαό για τον λαό» ο 29χρονος Τομ Φίνεϊ, μάρκετινγκ μάνατζερ από το Λονδίνο, έχει ξεκινήσει διαδικτυακό έρανο μέσω του indiegogo.com, με στόχο μέσα σε μια εβδομάδα να συγκεντρώσει 1,6 δισ. ευρώ και να σώσει προσώρας την Ελλάδα.

Υπολογίζοντας ότι θα απαιτηθούν μόλις τρία ευρώ από κάθε Ευρωπαίο, ο Τομ ελπίζει να επαναφέρει και πάλι σύντομα την Ελλάδα στο δρόμο της ευστάθειας.

Αντ’ αυτών προσφέρει μια καρτ-ποστάλ με τον Αλέξη Τσίπρα σταλμένη από την Ελλάδα (3 ευρώ συν έξοδα αποστολής), μια φρέσκια σαλάτα με φέτα και λάδι (6 ευρώ συν έξοδα αποστολής), ένα μπουκάλι ούζο (10 ευρώ συν έξοδα αποστολής), ένα μπουκάλι ελληνικό κρασί (25 ευρώ) -αν και το IndieGoGo δεν επιτρέπει τη διακίνηση αλκοολούχων οπότε θα αποσταλεί ισόποση επιταγή προκειμένου ο επενδυτής να αγοράσει το κρασί της επιλογής του, διακοπές μιας εβδομάδας για δυο στην Αθήνα με όλα τα έξοδα πληρωμένα (προς 5.000 ευρώ), ή τέλος την θερμή ευγνωμοσύνη όλων των Ελλήνων σε όποιον δώσει για τον σκοπό ένα εκατομμύριο ευρώ!

Κλείσιμο
Μετά από δυο ημέρες σχεδόν 27.500 χρήστες της πλατφόρμας χρηματοδότησης από το κοινό έχουν ανταποκριθεί στις προσφορές του, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 431.000 ευρώ. Διευκρινίζετε πως εφόσον μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες δεν συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό των 1,6 δισ. ευρώ κανείς δεν θα λάβει τίποτα και όλοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Δίνοντας απαντήσεις για το πώς και το γιατί, ο Τομ Φίνεϊ υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για αστείο, ότι επιδιώκει να κάνει πραγματικά κάτι τραβώντας την προσοχή «για το χάλι των Ελλήνων», πως ο στόχος τους δεν είναι να εμπλακεί στην πολιτική και ότι όλα τα προϊόντα που αναφέρονται στις προσφορές θα προέλθουν και θα σταλούν πραγματικά από την Ελλάδα, ενισχύοντας και με αυτόν τον τρόπο την τοπική οικονομία.

Τέλος, σημειώνει ότι απέσυρε την προσφορά ενός μικρού ελληνικού νησιού για όποιον διέθετε το σύνολο του ποσού, αφού αν και είναι βέβαιος ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχόταν με χαρά μια τέτοια συμφωνία, οι διαχειριστές της πλατφόρμας τον ενημέρωσαν πως εφόσον η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επισήμως συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να κινηθεί έτσι.

Μέχρι στιγμής, η καρτ-ποστάλ με τον Έλληνα πρωθυπουργό έρχεται πρώτη (και με διαφορά) στις προτιμήσεις των υποψήφιων επενδυτών και ακολουθεί το μπουκάλι με το ούζο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης