Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε δυο χρόνια θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία κατάργησης των συνόρων στη χρήση των κινητών τηλεφώνων μεταξύ των χωρών-μελών 

Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κατάργηση των τελών περιαγωγής για τη χρήση κινητών τηλεφώνων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Ιουνίου 2017, μετά από τη σχετική συμφωνία μεταξύ της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του συμβουλίου των αρμόδιων υπουργών των κρατώ-μελών. 

Αυτό σημαίνει ότι μετά από δύο χρόνια οι συνδρομητές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στα 28 κράτη-μέλη δεν θα έχουν καμία επιπλέον χρέωση όταν θα χρησιμοποιούν τη συσκευή τους ενώ ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Σήμερα, οι χρεώσεις περιαγωγής (χωρίς ΦΠΑ) είναι 0,19 ευρώ ανά λεπτό κλήσης για τις εξερχόμενες φωνητικές κλήσεις, 0,06 ευρώ ανά λεπτό για τις εισερχόμενες φωνητικές κλήσεις, 0,06 ευρώ ανά SMS που αποστέλλετε και 0,20 ευρώ ανά ΜΒ για τις υπηρεσίες δεδομένων. Από τον Απρίλιο του 2016, οι χρεώσεις θα μειωθούν περαιτέρω και θα διαμορφωθούν στα 0,05 ευρώ ανά λεπτό για τις φωνητικές κλήσεις, 0,02 ευρώ ανά απεσταλμένο SMS και 0,05 ευρώ ανά ΜΒ. 

Κάποιες εταιρείες κινητής προωθούν ειδικά πακέτα περιαγωγής, όπου με 5-6 ευρώ ημερήσιο κόστος ο καταναλωτής μπορεί να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του ως να είναι στη χώρα του.

Παράλληλα, υπήρξε συμφωνία και για την αποκαλούμενη «διαδικτυακή ουδετερότητα» (net neutrality) ώστε να μην υπάρχει διακριτική μεταχείριση από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προς συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή υπηρεσίες. Η συμφωνία προβλέπει ότι οι πάροχοι θα πρέπει να διασφαλίζουν το «ανοικτό» Διαδίκτυο και θα μπορούν μεν να προσφέρουν καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες προς συγκεκριμένες ιστοσελίδες χωρίς, όμως, να μειώνουν την ποιότητα προς όλες τις υπόλοιπες.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης