Το hashtag είναι η λέξη της χρονιάς για τα παιδιά

Το hashtag είναι η λέξη της χρονιάς για τα παιδιά

H τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής τους, επηρεάζοντας σε σημαντικό βαθμό και τον τρόπο γραφής

Το hashtag είναι η λέξη της χρονιάς για τα παιδιά
Σημαντικές αλλαγές στη συχνότητα χρήσης όρων συνάντησαν οι διοργανωτές του φετινού διαγωνισμού «500 words» του Oxford University Press που απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 13 χρονών και τα οποία καλούνται σε 500 λέξεις να αναπτύξουν μια ιστορία. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότερα από 120.000 παιδιά και το BBC, που στηρίζει το διαγωνισμό, δημοσίευσε κάποια αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Όπως ενδεχομένως ήταν αναμενόμενο, η τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής των παιδιών, επηρεάζοντας σε σημαντικό βαθμό και τον τρόπο γραφής τους. Ενδεικτική είναι η πολύ μεγάλη συχνότητα χρήσης του συμβόλου του hashtag (#), με το οποίο τα παιδιά προσπαθούσαν να δώσουν ένα επιπλέον νόημα ή να μεταδώσουν ένα εντονότερο συναίσθημα στις φράσεις τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το hashtag να αναδειχθεί ως η λέξη της χρονιάς.

Οι άνθρωποι που κλήθηκαν να διαβάσουν τις ιστορίες συνάντησαν και άλλα ενδιαφέροντα κοινά στοιχεία. Όροι, όπως το Facebook, το email ή το mobile εμφανίζουν σημαντική μείωση στη συχνότητα χρήσης και αντικαθίστανται από όρους, όπως το Snapchat, το Instagram και το emoji. Αντίστοιχα, άλλοι όροι στους οποίους έχει μειωθεί αισθητά η χρήση είναι το mp3, το iPod ή το Blackberry, ενώ αναδύονται άλλοι, όπως το WhatsApp, το iPhone και το ooVoo (πρόκειται για ένα site ανταλλαγής μηνυμάτων).

Πηγή: deasy.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης