Κλασικά παραμύθια σε τέσσερις φωτογραφίες

Κλασικά παραμύθια σε τέσσερις φωτογραφίες

Bραβευμένοι φωτογράφοι προσεγγίζουν με νέο τρόπο τις ιστορίες της Μικρής Γοργόνας, της Χιονάτης και της Κοκκινοσκουφίτσας

Κλασικά παραμύθια σε τέσσερις φωτογραφίες
Με τη βοήθεια τριών φωτογράφων, η Nikon έθεσε υπό δοκιμή το παλιό γνωμικό «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις». Αυτό το φωτογραφικό έργο παρουσιάζει τρία κλασικά παραμύθια από σύγχρονη οπτική γωνία και αφηγείται το καθένα από αυτά σε τέσσερα κάδρα μόνο, τραβηγμένα με τη Nikon D5500. 

Στη σειρά #PicWorth1000Words, βραβευμένοι φωτογράφοι από τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία προσεγγίζουν με νέο τρόπο τις ιστορίες της Μικρής Γοργόνας, της Χιονάτης και της Κοκκινοσκουφίτσας.

Η πρώτη που ανταποκρίθηκε στην πρόκληση ήταν η Κριστίνα ντε Μιντέλ. Το ενδιαφέρον της για τον συνδυασμό πραγματικότητας και μυθοπλασίας την έχει οδηγήσει κατά το παρελθόν να χρησιμοποιήσει μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, για να αναπαραστήσει οπτικά τους φανταστικούς αποστολείς τους.

Κλείσιμο


Στη σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Μικρή Γοργόνα, μεταφέρει την ιστορία στο Μεξικό. Κατά την παραμονή της στο Μεξικό, παρατήρησε με ενδιαφέρον τα τοπικά έθιμα σχετικά με την είσοδο των νεαρών κοριτσιών στην ενήλικη ζωή, τα οποία παραλλήλισε με τη γοργόνα του Αντερσεν. 

Ο Ιταλός φωτογράφος Νταν Μπανίνο επέλεξε διαφορετική προσέγγιση. Εξασφάλισε παγκόσμια αναγνώριση με τις φωτογραφίες του που απεικόνιζαν τις δίαιτες των σταρ σαν να ήταν πίνακες μεγάλων καλλιτεχνών του παρελθόντος. Παρόμοια έμπνευση από το στυλ των ζωγράφων του δέκατου πέμπτου αιώνα άντλησε και στον νέο τρόπο με τον οποίο φαντάστηκε την έκδοση του 1812 του παραμυθιού Χιονάτη των αδερφών Γκριμ.



Παράλληλα, ο Σάντρο Τζιορντάνο δίνει μια τολμηρή νέα ερμηνεία στην Κοκκινοσκουφίτσα, η οποία στην εκδοχή του μάχεται ενάντια στις πιέσεις των εξονυχιστικών ελέγχων στη σημερινή εποχή. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης