Αυτές είναι οι έξι ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες

Αυτές είναι οι έξι ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες

Εξελίσσονται πιο γρήγορα από τον ρυθμό που προβλέπει ο νόμος του Μουρ και αναμένεται να έχουν ισχυρό αντίκτυπο τα επόμενα χρόνια

Αυτές είναι οι έξι ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες
Η Deloitte δημοσίευσε την ετήσια έκθεση «Tech Trends 2015 – The Fusion of Business and IT» περιγράφοντας κορυφαίες τάσεις της τεχνολογίας, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αναμορφώσουν επιχειρηματικά μοντέλα, να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις με τους πελάτες και να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια ενότητα αφιερωμένη σε έξι εκθετικά αναπτυσσόμενες τεχνολογίες, εκείνες δηλαδή που εξελίσσονται ταχύτερα από τον ρυθμό που προβλέπει ο νόμος του Μουρ: Τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, τρισδιάστατη εκτύπωση, κβαντικοί υπολογιστές, βιομηχανική βιολογία και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αναμένεται να έχουν ισχυρό αντίκτυπο τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, εξετάζεται πώς μερικές από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην τεχνολογία – digital, analytics, cloud, core systems, cyber security και ο συνεχώς εξελισσόμενος ρόλος του IT μέσα στην επιχείρηση – επιφέρουν ιστορικές εξελίξεις  στο τομέα των επιχειρήσεων, του κράτους και της κοινωνίας. Και πώς πυροδοτούνται μεγάλες αλλαγές στην παραγωγή, στο χώρο της υγείας, στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου.

Μια από τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις στον χώρο των επιχειρήσεων, όπως αναφέρονται στην έκθεση της Deloitte, είναι και το Ambient Computing, δηλαδή το σύνολο των αισθητήρων, των συσκευών, της τεχνογνωσίας και των μέσων τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ένα δίκτυο όπου δεδομένα ανταλλάσσονται ανάμεσα στον κατασκευαστή, τον διαχειριστή και τις συσκευές, με αποτέλεσμα να αποκομίζεται η μέγιστη αξία και εξυπηρέτηση (Internet of Things). Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες χάρη στην τεράστια αύξηση των συνδεδεμένων συστημάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης