Πάνω από τα 18 δισ. δολάρια τον χρόνο η πειρατεία τηλεοπτικών σειρών

Πάνω από τα 18 δισ. δολάρια τον χρόνο η πειρατεία τηλεοπτικών σειρών

Τα Breaking Bad και Game of Thrones στις πρώτες θέσεις και με διαφορά των σήριαλ με τα περισσότερα παράνομα κατεβάσματα

Πάνω από τα 18 δισ. δολάρια τον χρόνο η πειρατεία τηλεοπτικών σειρών
Η αμερικανική τηλεοπτική βιομηχανία απώλεσε πιθανά έσοδα ύψους 18,14 δισ. δολαρίων το 2014, από την παράνομη διακίνηση περιεχομένου, δηλαδή το πειρατικό κατέβασμα επεισοδίων και ολόκληρων σεζόν δημοφιλών σήριαλ, όπως τα Breaking Bad, Game of Thrones και House of Cards. Η εκτίμηση αυτή περιλαμβάνεται σε πρόσφατη μελέτη της Tru Optik, σχετικά με την αξία του αγγλόφωνου ψηφιακού περιεχομένου που διακινήθηκε παράνομα πέρσι μέσω peer-to-peer δικτύων. 

Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι απώλειες εσόδων από την ψηφιακή πειρατεία υπερέβησαν το 2014 τα 800 δισ. δολάρια. Οι εταιρείες λογισμικού εμφανίζονται να υφίστανται με διαφορά τη μεγαλύτερη ζημιά, καθώς η αξία των προγραμμάτων που διακινήθηκαν παράνομα υπολογίζεται σε 650 δισ. δολάρια.

Στο τηλεοπτικό πεδίο, το πολυβραβευμένο Breaking Bad (4,28 δισ.) βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, με τα Game of Thrones (1,49 δισ.), The Walking Dead (926 εκατομμύρια), Big Bang Theory (489 εκατ.) και Orange is the New Black (397 εκατ.) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης