Νέα λειτουργία από το Facebook με αφορμή τον σεισμό στο Νεπάλ

Νέα λειτουργία από το Facebook με αφορμή τον σεισμό στο Νεπάλ

Αν κάποιος χρήστης έχει δηλώσει ως τόπο κατοικίας το Κατμαντού ή κάποια άλλη πόλη κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, λαμβάνει ειδοποίηση με την ερώτηση αν είναι ασφαλής, για να ενημερωθούν οι φίλοι του

Νέα λειτουργία από το Facebook με αφορμή τον σεισμό στο Νεπάλ
Μια νέα λειτουργία ενεργοποίησε το Facebook, λίγες ώρες μετά τον μέγα-σεισμό στο Νεπάλ. Πρόκειται για τον «έλεγχο ασφαλείας» και όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι ένας απλός και άμεσος τρόπος για να ειδοποιεί σε παρόμοιες καταστάσεις ο καθένας τους συγγενείς και φίλους του ότι είναι καλά.

Στην προκειμένη περίπτωση, αν κάποιος χρήστης του Facebook έχει δηλώσει ως τόπο κατοικίας το Κατμαντού ή κάποια άλλη πόλη κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, λαμβάνει μια ειδοποίηση με την ερώτηση αν είναι ασφαλής. Απατώντας θετικά οι online φίλοι του ενημερώνονται σχετικά, μέσω μιας σελίδας που περιέχει πληροφορίες για το καταστροφικό γεγονός.

Επίσης, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αναφέρει - εφόσον προφανώς το γνωρίζει - ότι κάποιος φίλος του είναι ασφαλής, ώστε να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι.

Κλείσιμο


«Αν είστε σε μια από τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, θα λάβετε μια ειδοποίηση που σας ρωτά εάν είστε ασφαλείς και αν θέλετε να ελέγξετε οποιοδήποτε από τους φίλους σας. Όταν συμβαίνουν καταστροφές, οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν αν οι αγαπημένοι τους είναι ασφαλείς. Στιγμές σαν και αυτές, το να συνδεθείς (σ.σ. με την έννοια του να επικοινωνήσεις) έχει πραγματικά σημασία. Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους έχουν εμπλακεί σε αυτήν την τραγωδία», έγραψε ο δημιουργός του Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης