Η Google αναβαθμίζει το Android Wear ενόψει Apple Watch

Η Google αναβαθμίζει το Android Wear ενόψει Apple Watch

Υποστηρίζεται πλέον η σύνδεση και μέσω Wi-Fi, ώστε το ρολόι να λαμβάνει ειδοποιήσεις, μηνύματα και κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο οπουδήποτε

Η Google αναβαθμίζει το Android Wear ενόψει Apple Watch
Τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Android Wear διέθεσε η Google, εξελίσσοντας μια σειρά από λειτουργίες και χαρακτηριστικά του. 

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, η εξέλιξη αυτή του Android Wear, το οποίο χρησιμοποιείται από αρκετούς κατασκευαστές smartwatches, δίνει σε αυτά τα ρολόγια (ακόμα και σε κάποια παλαιότερα μοντέλα) ορισμένα πλεονεκτήματα έναντι του Apple Watch.

Μια από τις σημαντικότερες βελτιώσεις που έρχονται στον καρπό των χρηστών με τη νέα έκδοση του Android Wear (πατάει στο Android Lollipop 5.0.2) είναι η δυνατότητα σύνδεσης του ρολογιού και μέσω WiFi –εφόσον υποστηρίζεται από το εκάστοτε μοντέλο. Έτσι, ένα smartwatch μπορεί να λαμβάνει οπουδήποτε ειδοποιήσεις, μηνύματα ή και κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο με το οποίο είναι συγχρονισμένο, αρκεί να είναι συνδεδεμένο σε ένα τοπικό ασύρματο δίκτυο με πρόσβαση στο Internet.
Κλείσιμο

Ακόμη, υποστηρίζεται η δημιουργία χειρόγραφων emojis, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να συμπεριληφθούν σε μηνύματα. Η σχετική δυνατότητα βασίζεται σε αντίστοιχη εφαρμογή που παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες η Google για smartphones και tablets με Android και αναγνωρίζει τη χειρόγραφη εισαγωγή σε 82 γλώσσες. Επιπλέον, διαθέσιμη είναι πλέον και η υποστήριξη χειρονομιών (gestures), ώστε για παράδειγμα με ένα ελαφρύ τίναγμα του καρπού ο χρήστης να βλέπει τις ειδοποιήσεις.

Σε άλλες βελτιώσεις, οι εφαρμογές μπορούν τώρα να είναι always-on, ώστε να διατηρούνται συνέχεια στην οθόνη του smartwatch, κάτι που έως τώρα περιοριζόταν σε αυτή που δείχνει την ώρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης